Frisk Asker
FRI

Balizs stengte buret

Anført av en storspillende Bence Balizs i buret tok Sparta første stikk med 2-1

Frisk tok en tidlig ledelse og kun en god Bence Balizs holdt Sparta inne i kampen første tjue, men gutta kriget seg stadig mer inn i kampen og Amfien eksploderte da Trym Østby ble matchvinner midt i tredje periode.

Svak start

Mål preger kamper og etter at Michael Haga satt inn 1-0 til Frisk etter kun 38 sekunder så var det gjestene som styrte det meste i de første tjue. Kun en god Balizs i buret holdt sifrene nede da Frisk skapte mange gode muligheter. Man fikk muligheten i fem minutter overtid etter en stygg takling, men overtallet funket ikke og man gikk til pause med 0-1.

Kriget seg tilbake

Man ridde av en utvisning tidlig og man tok mer og mer tak i kampen. Det smalt i taklinger og man kom stadig oftere seirende ut av duellspillet. Sjansene mot Gillam i Frisk-buret kom stadig tettere og man hadde et par store sjanser som man ikke utnyttet før Kristian Jakobsson satte inn 1-1 i overtall. En fortjent utligning etter at man kriget seg tilbake i matchen.

Østby matchvinner

Frisk best i gang i tredje periode, men bakerst stod matchens gigant og hadde stengt buret for denne kvelden. I stedet ble det en sliter som avgjorde matchen med et rapt skudd som overrasket Gillam i Frisk-målet. Trym Østby med en suser og Amfien eksploderte. Mot slutten gjaldt det kun å holde unna og takket være krigerinnsats og en bunnsolid Balizs holdt man unna og tok kvartfinalenes første stikk.