Spartas poengkonge, Dion Knelsen. Foto: Dagfinn Heidenberg

Knelsen topper Gets poengtabell

Sin vane tro fikk Dion Knelsen raskt på seg Gullhjelmen som Spartas beste poengplukker denne sesongen. Litt mindre vant er han med å være Get-ligaens beste også.

Med 12 poeng etter seks kamper  - 8 mål og 4 assists - er Dion Knelsen alene på poengtoppen i serien. Nestemann har 9 poeng.

Til sparta.no sier Knelsen at han forsøker ikke å tenke på dette når han spiller. Det kan gi feil fokus, selv om det selvsagt er hyggelig å toppe en slik statistikk. Det har han ikke gjort tidligere.

- Det viktigste er likevel å forsøke å spille god hockey og spille for laget. Det er også laget som gir meg mulighetene. Rekkekameratene mine Niklas Roest og Eirik Børresen forer meg med mange og gode pucker i tillegg til at de skaper mye selv, sier han.

Det første målet mot Frisk Asker søndag laget han imidlertid på egen hånd. Et soloraid man sjelden ser i Sparta Amfi, avsluttet han med elegant å sette pucken i mål til publikums store jubel.

Selv om han nøkternt påpeker at Frisks forsvar burde stoppet ham, og minner om at blant annet Henrik Malmström har gjort noe liknende, tillater han seg å være glad for prestasjonen.

- Det er selvsagt moro når man klarer slikt, innrømmer han.

Dion Knelsen topper også den såkalte pluss/minus-statistikken i Get-ligaen. Han har en pluss-score på 7. Her følger andre Sparta-spillere godt opp. Tett bak følger Roest og Børresen med +6.

Sparta er med andre ord i toppen av det meste i år. Derfor er det ikke tilfeldig at de nå har like mange poeng som serielederen. Og mannen med Gullhjelmen tror dette vil fortsette.

- Vi har mer å gå på og blir bedre utover i serien. Derfor kan det skje mye spennende framover, tror Knelsen. 

Torsdag er det Storhamar som er motstander borte. Litt overraskende er det at de er nest sist på tabellen, mener han. Men det beviser bare at det er jevnere enn noen gang i Get-ligaen, og alle kan slå alle.

02.10.2014 18.30

Storhamar vs Sparta

Get-ligaen - CC Amfi Hamar

Resultat: 6-2

2178
Sparta 24. Storhamar 27.
Sparta 7x2min. Storhamar 4x2min.

- Unnskyld, det var for dårlig!

03.10.2014

- På vegne av laget og lagledelsen kan jeg bare si unnskyld til alle supporterne. Det vi presterte mot Storhamar var for dårlig.

Storhamar vs Sparta 6-2

02.10.2014

Kjempesmell i OL-amfien.

Før kampen: Storhamar - Sparta

01.10.2014

Møter Storhamar borte. Her får du statistikken.