Gard Roen på plass som alltid! Foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Stjernen - Sparta Amfi 16.00

Så «blå» man kan bli

Han er nærmeste nabo til Sparta Amfi. Har vært fast på tribunen siden Amfi’n åpnet for mer enn 50 år siden, og Sparta-tilhenger enda lengre. Gard Roen er så «blå» som det går an å bli.

Det begynte med fotball. Ti år var han da han første gang dro på seg Spartas fotball-drakt. Siden har det bare vært Sparta for ham.

Det første møtet med hockey fikk han i 1960. Da så han en obligatorisk kamp i «Bingen» - utendørsbanen som lå der klubbhuset nå er. Den gangen var det «Kråkene» fra Moss som var Østfolds storlag. I Sparta Amfi var han med fra starten i 1963. Da det ble mulig å kjøpe sesongkort på begynnelsen av 1980-tallet, kjøpte han det og har hatt det siden.

I løpet av mer enn 50 år har det vært mange store opplevelser på hockeybanen for Gard Roen. På spørsmål om hva som har vært de største, trekker han fram de to første Norgesmesterskapene i 1984 og 1989.

- Jeg var på Jordal i 1984 og kommer aldri til å glemme da hjulbeinte Steinar Bjølbakk puttet pucken i mål bak Jimmer’n i Vålerenga-buret og sikret mesterskapet, sier han til sparta.no.

Like stort for ham var øyeblikket da Ole Petter Dalene scoret i avgjørende kamp mot Trondheim i Sparta Amfi i 1989. Dalene klatret opp på vantet foran Apeberget etter scoringen og ble stående der å juble.

- Det «bildet» sitter limt fast i minnet mitt, sier han.

Når vi spør om hvem som er tidenes spiller i Sparta, ber han om å få nevne to.

- Det har vært mange veldig gode utlendinger i Sparta. De har vært krydderet. Men for meg er det to lokale spillere som har vært viktige bærebjelker i mange år. Det er Per Christian Knold og Jonas Andersen. De var litt annerledes enn de fleste i Sparta. De var artister.

Årets lag synes Roen er spennende.

- Jonas Elofsson har gjort en veldig god jobb med å hente nye spillere. Det er et velkomponert lag, hvor det virker som sportssjefen har jaktet på spillere som passer inn i et bestemt spillesystem og ikke bare på stjerne-navn, slik mange klubber gjør. Profiler er det også. Som Josh Godfrey. En slik «slegge» har jeg ikke sett siden Pål André Eriksen spilte. Han hadde også litt av et skudd, mimrer Roen.

I morgen er han klar for den største påkjenningen en så blå Sparta-supporter som han kan ha. Da kommer Stjernen på besøk i Amfi’n.

- Det er som på tyrefekterarenaen. Stjernen er bokstavelig talt en rød klut og ønsket om å vinne er så sterkt at det tar på fysisk å være til stede på kampene, bedyrer en av de blåeste supporterne Sparta har.

Han tror nok at Sparta vinner – i alle fall hvis de viser opp samme spill og innsats som mot Stavanger tidligere og Lillehammer torsdag. Men han har vært med så lenge at han vet at alt kan skje i disse kampene. Derfor blir det nok en gang en nervepåkjenning når han setter seg på sin faste plass i Sparta Amfi lørdag.

11.10.2014 16.00

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-3

2884
Sparta 46. Stjernen 24.
Sparta 7x2min. Stjernen 10x2min.

- Det er alltid spesielt å spille derby.

12.10.2014

Det var en meget fornøyd Didrik Nøkleby Svendsen som møtte vår juniorreporter etter kampen mot Stjernen.

Sparta vs Stjernen 4-3

11.10.2014

Seier over erkerivalen!

Før kampen: Sparta - Stjernen

10.10.2014

Klart for Østfoldderby i Amfien.

Byduell med mange penger

10.10.2014

SpareBank 1 og EiendomsMegler 1 sponser både Sparta og Stjernen. Lørdag går første runde i en byduell mellom de to byenes bankavdelinger i Sparta Amfi. Lokalbanksjef i Sarpsborg Ina Tiller håper det resulterer i at hun kan utbetale mest mulig penger til en tilskuer i Amfi’n.

Flashlight-Aksjon før Sparta-Stjernen!

07.10.2014

Før kampen mot Stjernen på lørdag ønsker vi at du blir med på å skape et fantastisk show under introen.

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner