Foto: Dagfinn Heidenberg

- Det er noe veldig stort på gang her!

Patrik Eklund snakket om hvorfor han valgte å forlenge med Sparta, kampen mot Manglerud og lørdagens derbymatch da han møtte vår juniorreporter.

 

Intervjuet er gjort av: Sindre Andersen Silva

Du skrev i forrige uke under på en to-års kontrakt hvorfor valgte du å signere på den?

Først og fremst er Sparta en veldig bra klubb og jeg tror at det er noe veldig stort på gang. Jeg tror vi har muligheter til å gå hele veien. Ikke minst så trives jeg veldig bra her. 

 

Hva liker du mest med å spille for Sparta?

Det er mye publikum på kampene og det er stor interesse for hockey i byen. Det gjør at det er veldig moro å spille for Sparta.

 

Du har ikke vært lenge i Norge, men har du funnet det noen "hatlag" eller noen som er morsommere å møte enn andre?

For å være ærlig så er det ikke så kult å møte Kongsvinger og Manglerud. De har ikke det samme nivået som de andre. Det er alltid gøy å møte Stavanger og Vålerenga, det blir alltid noe ekstra. 

 

Hva kommer du til å gjøre for å forbedre Sparta i årene som kommer?

Jeg kommer til å spille mitt spill noe som er et raskt og enkelt backspill. Det er det jeg kommer til å bidra med, det er da jeg føler jeg er som best.

 

Det ble veldig målrikt mot Manglerud og Anders holder nullen, men M/S får noen store sjanser på overganger. Hva må gjøres for å forhindre de sjansene?

Det blir et kjedelig svar, men det gjelder å gjøre de små enkle tingene riktig. Selv om kampen går litt avgårde når vi scorer så mange mål. Man begynner å se etter vanskelige pasninger og da bryter dem. Den største faren når man møter svakere lag er at man begynner å tro at man er bedre enn det man er og da går det fort for de andre å komme opp til vårt nivå. Når vi tror at vi er bedre enn vi er så blir man automatisk dårligere, pucken går saktere og vi får ikke den farten i spillet som vi ønsker. 

 

Det var mange fighter på isen, hva var det som skjedde?

Det vet jeg egentlig ikke, for det var ingen skikkelige situasjoner. Når det skjer så står gutta opp for laget, det skal de ha all ære for. Enkelte spillere spiller på grensen fordi det er deres spillestil og noen ganger går det over den grensen.

 

Det er en derbymatch mot Stjernen på lørdag, hva tenker du om den?

Det er alltid spesielt å møte Stjernen. De har alt å vinne mot oss og vi har mer å tape. Vi er i bunn og grunn et bedre lag enn hva de er. De hever seg noen hakk når de spiller mot oss.

 

Selv om Sparta er et bedre lag så har det blitt noen tap mot Stjernen tidligere blant annet i serieåpningen. hvorfor skjer det?

Ja, si det. Den som har svaret på den kan gjerne fortelle meg det. Det er mange faktorer som spiller inn i en hockeykamp så det er vanskelig å si. Jeg har ikke noe godt svar på det faktisk. 

11.11.2014 19.00

Sparta vs Manglerud

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 7-0

3025
Sparta 33. Manglerud 22.
Sparta 8x2min, 2x5min. Manglerud 8x2min, 2x5min.

Årets gratiskamp ble en stor suksess

12.11.2014

3025 tilskuere kunne uten kostnad se Sparta slå MS hele 7-0. Vi takker alle bedrifter og privatpersoner som gjorde dette mulig.

Sparta vs Manglerud Star 7-0!

11.11.2014

Knuste Manglerud Star!

Før kampen: Sparta - Manglerud

10.11.2014

Møter Manglerud Star til hjemmekamp.