Litt positivt på dårlig dag

- Vi hadde et veldig bra første bytte med mål, vi scoret fire mål på en dårlig dag og i de første fem minuttene av tredje periode var det noen gode tendenser.

Slik svarer Spartas hovedtrener Mikael Kvarnstrøm på spørsmål om det var noe positivt å ta med seg fra kampen mot Stjernen tirsdag. Den endte med fortjent tap 4-5. Men han legger ikke skjul på at resten av det som ble prestert i Stjernehallen, var det liten grunn til å være fornøyd med.

Hvorfor det blir slik etter en meget god kamp mot Karlskoga, har ikke hovedtreneren noen god forklaring på. Selv om det er vanlig at det svinger litt de første treningskampene, innrømmer han at det som ble vist mot Stjernen var altfor dårlig.

- Vi jobbet mye, men jobbet feil. Vi spilte angrepsspill når vi skulle vært i forsvar. Det så ut som alle ville gjøre litt ekstra når de fikk pucken og da «overarbeidet» de hver situasjon. Det ble forsøk på individuelle prestasjoner i stedet for lagspill, mener Kvarnström.

Han er heller ikke fornøyd med at spillerne så ut til å miste hodet i en del situasjoner, og det førte til utvisninger. 2-minuttere hadde Stjernen og Sparta like mange av. Derfor ble ikke utvisningene avgjørende for kampen. Han mener imidlertid at to 10-minutters utvisninger gir et feil signal.

- Vi signaliserer at vi kan være lett å terge, og det er ikke bra.

Selv om han ikke vil fokusere for mye på det negative, vil det bli en gjennomgang av kampen med spillerne før onsdagens ettermiddagstrening.

- Vi må lære av feilene, men først og fremst se framover. Jeg tror spillerne selv er klar over hvilke feil som ble gjort i går, og vi skal heller ikke overdramatisere det som skjer i sesongens tredje treningskamp.

Å se framover vil i første omgang gjelde cupspill på Lillehammer i helga. Der deltar i tillegg til Sparta Storhamar, Lillehammer og Oscarshamn. Kvarnström håper da at laget kan være tilbake der de var mot Karlskoga. Det var etter hans mening en meget god kamp mot et lag som har ambisjoner om å spille i SHL i Sverige.

Fullt lag stiller ikke Sparta med i kampene på Lillehammer heller. Petter Witnes skade er dessverre mer langvarig enn man håpet. Han spiller derfor ikke. Josh Godfrey skal prøve seg forsiktig på skøytene i dag. Går det bra deltar han for fullt på torsdagstreningen. Det er et visst håp om at han i alle fall kan spille minst en kamp på Lillehammer.

Niklas Roest ser ut til å bli klar til kampene i helga.

Oppholdet på Lillehammer vil også bli brukt til «teambuilding». Kanskje starter man da i følge Kvarnström prosessen med å fastsette målsettingen for sesongen. Han vil ikke si noe om hva målsettingen bør være, men selv om det har svingt veldig mye i de tre første treningskampene er hovedtreneren fortsatt optimist.

19.08.2014 18.30

Stjernen vs Sparta

Treningskamp - Stjernehallen

Resultat: 5-4

620
Sparta 28. Stjernen 28.
Sparta 11x2min, 1x10min. Stjernen 8x2min.

Treningskamp Stjernen vs Sparta 5-4

19.08.2014

Tapte i Stjernehallen.