Spartas trenere Jonas Elofsson, Sten Gunnar Jørgensen og Mikael Kvarnström

Før kampen: Sparta vs Vålerenga - Sparta Amfi 16.30

Skal styre spillet og vinne mot Vålerenga

Hovedtrener Mikael Kvarnström og sportssjef Jonas Elofsson er oftest forsiktige i uttalelsene sine til mediene. Men foran kampen mot Vålerenga trår de litt mer til. – Vi skal vinne kampen, og vi skal styre spillet, sier de to til sparta.no.

Seriestarten med tap mot Stjernen i Stjernehallen er en påminnelse om at man ikke kan ta noe for gitt.  Resultatene hittil for de andre antatte seriefavorittene Vålerenga og Stavanger viser det samme. Stavanger måtte torsdag ha spilleforlengelse for å slå Mangelrud Star og Vålerenga tapte for Frisk Asker. Begge er av de fleste spådd å være blant de tre siste ved sesongslutt.

Stjernen-seier over Lillehammer og forlenging mellom Lørenskog og Storhamar sier også noe om jevnheten i årets serie. Oppskriftsmessig var det derimot at Sparta vant greit på Kongsvinger.

Men duoen Kvarnström og Elofsson bedyrer at de ikke skjeler til tidligere resultater i forberedelsene til lørdagens oppgjør mot Vålerenga. Selvsagt er det en mulighet for at to overraskende tap innledningsvis gjør Vålerenga litt mer usikre, men det kan like gjerne tenne dem. Alle kamper er forskjellige, og hva som har skjedd tidligere betyr derfor lite.

- Vi har bygd et lag for å spille en type hockey. Kjennetegnene ved  «Sparta-spillet» skal være stor innsats, klokhet og rask skøytegåing. Det er grunnspillet, og vi går i hver kamp ut for å spille vårt spill enten vi møter Kongsvinger eller Vålerenga. Vi skal styre spillet og ikke legge det opp etter hvem vi møter. Lykkes vi med det fra start, er det som oftest godt nok til å vinne. Det tror vi derfor at vi gjør også mot Vålerenga, sier de to.

Trenerne er fornøyde med seier 5-1 mot Kongsvinger torsdag. Spillerne var på fra første stund, og da var Sparta et klart bedre lag enn Kongsvinger. Seier er ifølge de to viktigst. Da er de tilfredse selv om målsjansene var så mange og store at de kunne vunnet enda mer.

Veldig fornøyde er de også med at 50 Sparta-supportere var med til Kongsvinger. De dominerte like mye på tribunene som Sparta gjorde på isen. Da blir det enda vanskeligere for hjemmelaget.

- Det som kjennetegner Spartas supportere er at de høres på tribunen. Selv når det på det minste har vært nede i 1500 tilskuere i Sparta Amfi, møtes bortelag med et voldsomt trøkk fra publikum. Det er nok en av grunnene til at Amfi’n er en arena de andre lagene frykter.

Men mot Vålerenga hadde det vært hyggelig med skikkelig trøkk og hjelp fra supporterne. Kan vi få mer enn 2.000 tilskuere skal det bli ekstra tøft for Vålerenga, sier Mikael Kvarnström.

20.09.2014 16.30

Sparta vs Vålerenga

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 6-1

2151
Sparta 35. Vålerenga 23.
Sparta 9x2min. Vålerenga 11x2min.

Et tamt Vålerenga-lag var ingen match for de blå!

21.09.2014

Sparta gikk rett i strupen på gjestene fra Oslo. Dion Knelsen var nære 1-0 for vertene allerede før kampen var ett minutt gammel.

-Vi går ut og tar kontrollen fra start.

20.09.2014

Etter storseieren mot Vålerenga snakket vår juniorreporter med to av Spartas målscorere.

Sparta vs Vålerenga 6-1

20.09.2014

Storseier mot fjorårets seriemester!

Før kampen: Sparta - Vålerenga

19.09.2014

Les deg opp på statistikken foran lørdagens kamp mot Vålerenga.

Vil ta ny «toppskalp» lørdag

19.09.2014

Sist lørdag fikk favoritt Stavanger Oilers bank i Sparta Amfi. Denne lørdagen kommer en annen av favorittene - Vålerenga - på besøk. Daglig leder i Sparta Pål Karlsen håper på stor publikumsoppslutning og hjelp til også å ta hovedstadslagets skalp.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner