Foto: Dagfinn Heidenberg

- Jeg er stolt av å ha spilt så mange kamper for klubben

Niklas Roest spilte i kveld sin kamp nummer 400 for Sparta. Etter at Roest hadde scoret to mål og ble matchvinner i jubileumskampen tok han en prat med vår juniorreporter.

Intervjuet er gjort av: Sindre Andersen Silva.

Hvordan føles det å ha nådd 400 kamper for Sparta?

Det føles veldig bra. Jeg er stolt av å ha spilt såpass mange kamper for en så historierik klubb som Sparta. Det har vært mange bra hockeyspillere her opp igjennom åra og jeg er stolt av å føye meg inn i en eksklusiv klubb som har så mange kamper.

 

Du scorte to mål og ble matchvinner, hvordan var det å få det til i jubileumskampen?

Det ble en fin ramme rundt matchen, med en markering før kampen og sånn. Da passa det seg bra å score et par mål i dag, så det var morsomt.

 

Hva synes du om Frisk Asker sin spillestil?

Jeg synes dem er gode. De jobber bra over hele banen, og det er en grunn til at de er med å kjemper om medaljer. De spiller bra og har en bra keeper, men vi jobber dem i senk med fire rekker og de har ikke den bredden i laget som vi har.

 

Hvordan tenker man for å finne løsninger mot en så god keeper som Frisk har?

Det gjelder å ikke tenke. Det som gjelder er å komme seg inn i dritten, inn foran mål der det er vondt å være. Vi kan ikke stå i rundtvantet. Han kan ikke redde det han ikke ser, om vi ser på det andre målet vi scorer så kaster Dion en puck på mål og jeg går hardt på mål. Det er sånn det blir mål. Han er god, men vi har gode keepere vi også.

 

Neste kamp er mot Storhamar, hvordan er det å møte dem?

Det er en ny tøff kamp, de ligger tross alt på 2.plass i serien. Vi må gå ut og jobbe hardt så har vi gode muligheter til å ta 3 poeng på hjemmebane.

 

Om vi ser tilbake på Lørenskog kampen, hvordan var den kampen?

Det var en bra kamp mot Lørenskog, da var vi gode på å kaste pucker inn og være i de vonde områdene som vi kanskje manglet litt i dag, og vi vil tilbake til det mot Storhamar. Det blir som oftest mål av å gjøre den jobben der.

 

Nå nærmer det seg sluttspill, hva skal du som kaptein gjøre for å motivere gutta framover?

Sluttspillet er det morsomste som er for en hockeyspiller så det er ikke så mye jeg trenger å gjøre. Alle inne i garderoben kommer til å være 100% tente når vi begynner der. Nå prøver vi å plassere oss best mulig så vi får hjemmebanefordel, og medaljer i serien, så nullstiller vi når sluttspillet begynner og tar det derfra.

 

Hvordan er det å endelig kunne spille med fire fulle rekker igjen?

Det er veldig bra, det er mye av grunnen til at vi har vunnet nøkkelmatchene i det siste. Vi har en bra bredde i laget og vi orker mer utover i kampen enn motstanderen.

22.02.2015 17.00

Sparta vs Frisk Asker

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-1

2208
Sparta 38. Frisk Asker 22.
Sparta 2x2min. Frisk Asker 5x2min.

Sparta vs Frisk Asker 2-1

22.02.2015

Tok seieren og leder ann i kampen om 3.plassen!

Før kampen: Sparta - Frisk Asker

22.02.2015

Møter Frisk Akser hjemme.

DAMENES hockeykveld

19.02.2015

Kampen Sparta mot Frisk Asker søndag den 22. klokken 17.00 lanserer vi som gratis for alle jenter i alle aldre!