Dessverre bom på straffe her, men Henrik Malmström gjorde en god kamp og ble kåret til banens beste mot Vålerenga. Foto: Dagfinn Heidenberg

-Vi spiller hockey som vi skal gjøre

Henrik Malmström har fått på seg gullhjelmen og ble kåret til banens beste mot Vålerenga. Han møtte vår juniorreporter etter 5-1 seieren.

 

Intervjuet er gjort av: Sindre Andersen Silva

Etter noen tap på har dere vunnet to på rad, hvordan føles det å få de seirene nå?

Det er viktig, vi har ambisjoner om å ligge høyt oppe på tabellen og når vi taper fem av seks kamper så er vi ikke fornøyde. Det var ingen kamper hvor vi var utspilt, men vi manglet det siste lille for å vinne kampene, det hadde vi i starten på sesongen. Kampen mot Kongsvinger var en bra mulighet til å slå tilbake og begynne å vinne igjen, selv om Kongsvinger er Kongsvinger så er det fortsatt en seier, men vi følte det var mot Vålerenga vi måtte gjøre en god kamp. Vi har hjemmebane og det er tv-kamp og vi spiller hockey som vi skal gjøre.

 

For tredje gang i år så slår dere Vålerenga, dere begynner å få et godt tak på dem?

Det er første gang siden jeg kom til Sparta, at vi har vunnet tre kamper på rad mot Vålerenga tror jeg. Vi hadde et ganske bra tak på dem i fjor også, men det har ikke alltid vært sånn. I år har det gått bra og det er positivt mot et lag vi kommer til å kjempe mot hele tiden.

 

Dere gjør en god kamp, men er det noe som kunne vært gjort enda bedre?

Vi møter at bra lag og vi vinner 5-1, og vi leder 5-0 på et tidspunkt. Det er alltid små detaljer man kan gjøre bedre og jobbe med sånn er det alltid uansett hvor mye man leder og hvor bra man spiller. Ut i fra den situasjonen vi var i med flere tap så synes jeg vi gjør en veldig bra kamp.

 

Selv om det er jevnt i skuddstatistikken er det tydelig at dere er det beste laget, hva er det som gjør forskjellen i kampen?

Når vi leder 4-0 så er det vel noe som 20-7 i skudd, da blir dem desperate og begynner å kaste pucker på mål, men etter halve kampen hadde de sju skudd på mål og det er jo bra gjort av oss. Så er det naturlig at de legger fler pucker på mål for å prøve og få noen enkle scoringer. Vi kan selvfølgelig ta flere avslutninger, 26 skudd er ikke kjempemye men så lenge vi scorer fem mål så holder det.

 

Vålerenga har fått sitt eget tv-program nå, er det litt ekstra moro å slå dem da?

Det har alltid vært rivalisering mellom oss og Vålerenga, samtdig som jeg synes det er gøy med det tv-programet. Det er bra for hockeyen, all pr for hockey er god pr og det er kult at hockeyen spres. Sånn jeg har forstått det så har Vålerenga øket tilskuertallet sitt så det er bra for hockeyen. Uansett tv-program eller ikke, det er alltid bra å slå Vålerenga. De har flest titler og vil alltid være med i toppen og kjempe om å vinne så da er det alltid ekstra deilig å slå dem.

 

VIF gjorde en god sesong i fjor, i år sliter de mer. Hvordan ser du på det?

De har et godt lag, det et det ingen tvil om. I år har de hatt en tung start og har ikke fått i gang maskineriet. De pleier å være vanskelig å møte, det har det ikke vært for oss i år, men det forsøker vel å forsterke seg. Nå har de fått inn Trygg også kommer det to spillere til som venter på å begynne å spille. Nå forsvant Bonsaksen så han kommer de helt sikkert også til å erstatte. Vålerenga kommer til å bli et bra lag tilslutt etter jul når de har fått alle spillerene på plass. Kjenner jeg Vålerenga rett så kommer de til å kjempe om tittelen, vi har i hvertfall er psykologisk overtak på dem nå.

 

Når det gjelder nysigneringer i Vålerenga, hvordan var det å spille mot Mathias Trygg?

Det tenker jeg ikke noe på. De to andre brødrene er i Lørenskog, men det er ikke sånt vi tenker på. Han er en god spiller, smart og kvikk, men når vi spiller som i dag spiller det liten rolle hvem vi møter. På hjemmebane kjører vi over de fleste når vi har den energien her.

 

Nå har du fått gullhjelmen, hvordan føles det å ha den på hodet?

Det er et tegn på at man har gjort noe bra underveis i sesongen så det er jo moro, men jeg er 36 år nå så det er ikke de viktigste lenger. Det viktigste for meg er at Sparta vinner kamper så kan jeg jobbe med mitt spill som er å produsere poeng og jobber hardt. Det er det absolutt viktigste for meg.

 

Nå er Lørenskog neste kamp, hvordan er det å møte dem?

Det er selvfølgelig en viktig kamp, nå gjorde vi en ganske greit kamp der inne sist hvor vi tapte på straffer så gjorde vi en kanonmatch her hjemme og vant 7-1. De ligger på 2.plass av en grunn, det er et godt lag og det er tøft å spille der inne, men nå som vi har tapt noen kamper på rad så er det en viktig kamp å vinne. Vi vil ikke at luka opp mot Lørenskog skal bli for stor, så det kommer garantert til å bli en tøff og tett match som vi forhåpentligvis tar tre poeng i.

 

 

25.11.2014 19.00

Sparta vs Vålerenga

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-1

2068
Sparta 26. Vålerenga 23.
Sparta 5x2min. Vålerenga 6x2min.

Sparta vs Vålerenga 5-1

25.11.2014

Vartet opp med festhockey og knuste Vålerenga!

Før kampen: Sparta - Vålerenga

25.11.2014

Møter Vålerenga i Amfien.