Foto Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Stjernen - Sparta Amfi 18.30

Våger de røde tro på seier?

Torsdag er det duket for et nytt lokalderby i Sparta Amfi, og spillere i begge leire håper på god gammeldags derbystemning.

Det var lange køer utenfor ishallen flere timer før kampstart. Mellom supporterne og spillerne hadde meldingene haglet i flere dager, og stemningen var til å ta og føle på. Dette var kampen alle ønsket å se og kampen alle skulle vinne. Det var duket for et lokaloppgjør i Sparta Amfi.

 

Stor påkjenning for de røde

Slik husker vi kampene, de av oss som gikk på kamp på åttitallet og tidlig nittitall. Dessverre har det ikke vært en slik ramme rundt kampene på en god stund. En mann alle blå elsket å hate mens han spilte, kommer med noen forklaringer på hvorfor ting har forandret seg.

-Sparta har vært sterke på hjemmebane de siste årene, og det er en stor påkjenning for en Stjernensupporter å reise til Sparta Amfi for å få gnidd det inn, mener René Hansen. Mange har nok vegret seg for å ta turen på kamp tidligere, men nå er styrkeforholdet i ferd med å jevne seg ut.

 

Krigen må tilbake

Didrik Nøkleby Svendsen savner temperaturen i forkant av kampene, og tror det har mye å si for publikumsoppmøtet.

-Jeg synes det er for lite drittslenging før og under kampene i dag. Dette er ikke en vanlig kamp, og det skal være ekstra temperatur i disse oppgjørene. Dette gjelder hegemoniet i Østfold, og da er det viktig å fyre opp stemningen i forkant av kampene, mener spilleren som virkelig elsker å hate de røde.

Foto Jon A. Johansen

 

Dårlig liv fra den røde gruppen

Helge Wahlberg er en av supporterne som har opplevd mye med klubben sin. Han har opplevd den gode gamle stemningen og er fortsatt ofte til stede i ishallen når de blå spiller. 

-Veldig mye forandret seg i Stjernen da Runar Sandsengen ble en sittende supporter. Det har vært et utrolig dårlig liv fra den andre byen de siste årene. Nå er det jo slik at Stjernen har klatret opp fra kvalifiseringsplassen sin, så jeg håper de røde stiller opp for laget sitt og kommer på kamp på torsdag.

Wahlberg er enig med Nøkleby Svendsen i at temperaturen i forkant av kampene med fordel kan bli mer opphetet.

-Her har også media en jobb og gjøre. Før var det krig mellom lagene og supporterne i byavisene før kam, slik er det dessverre ikke i dag.

 

Kom på kamp på torsdag

David Hallström, Didrik Nøkleby Svendsen, Rene Hansen og Helge Wahlberg er enige om mye og spesielt er de enige om en ting i forkant av torsdagens kamp. Nå er det på tide for både blå og røde supportere å fylle Sparta Amfi og skape god gammeldags stemning.

-Vi har gjort det bra mot Sparta både borte og hjemme i år, mener Rene Hansen. Spillerne trenger mange fra Fredrikstad og stor støtte fra tribunen på torsdag.

Den tidligere Spartaspilleren David Hallström sier seg hjertens enig.

-På torsdag kommer det til å bli en god kamp med mye fysisk spill. Det er Stjernens tur til å ta med alle poengene hjem til Fredrikstad, og jeg håper vi får en god støtte fra tribunen.

Sparta sin spiller #95 ønsker også en full Sparta Amfi, til tross for at han ikke er helt enig med Hallström i utfallet av kampen.

-Det har vært tynt på bortefeltet de siste kampene, men de røde har nok fått troen litt tilbake i det siste, smiler kraftløperen. Til torsdag er det imidlertid vi som skal vise hvem som er best i Østfold, men jeg håper at mange røde tar turen for å se laget sitt tape. Det er sarpingene som vil få noe å juble for torsdag kveld.

04.02.2016 18.30

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-7

2704
Sparta 40. Stjernen 18.
Sparta 1x2min. Stjernen 4x2min.

Intervjuer fra kampen mot Stjernen

04.02.2016

Les hva flere av spillerne hadde å si etter kampen mot Stjernen

Sparta vs Stjernen 2-7

04.02.2016

Tapte derbyet. 

Klar for derbyfest

03.02.2016

Siste hjemmekampen før landslagsoppholdet, hva passer vel bedre enn en derbyfest mot Stjernen. 

Byduell med mange penger

02.02.2016

SpareBank 1 Østfold Akershus og EiendomsMegler 1 sponser både Sparta og Stjernen. Torsdag den 4/2-16 går andre runde denne sesongen i en byduell mellom de to byenes bankavdelinger i Sparta Amfi. Ina Tiller i SpareBank 1 Østfold Akershus håper det resulterer i at hun kan utbetale mest mulig penger til en tilskuer i Amfi’n.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner