Sportssjef/assistenttrener Jonas Elofsson og hovedtrener Lenny Eriksson. foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Stjernen - Sparta Amfi 18.00

Forventningsfull sportssjef før Stjernenkampen: - Lenny den beste signeringen vi gjorde

Sportssjef Jonas Elofsson vil ikke ta seieren på forskudd mot Stjernen lørdag. Spå resultatet vil han klok av skade ikke gjøre, men tror på seier. Han synes laget lover så bra som han håpet da han planla sammensetningen av det tidligere i år og mener trener Lenny Eriksson er den beste signeringen man gjorde.

Spill og resultater i treningskampene har vært blandede. På treningene har det imidlertid vært stort trykk med intensitet og fart. - Det er konkurranse på hver trening, og konkurranse gjør spillerne og laget bedre, sier Elofsson.

Slik sett mener han at laget har blitt slik han håpet da de nye signeringene ble gjort. Det sammen med at de som har blitt igjen fra fjoråret har hatt en fin utvikling, gjør at han synes Sparta har et bedre lag enn i forrige sesong. Derfor legger han ikke skjul på at han har forventninger den  nye sesongen.

- Men det vil fortsatt ta tid før laget setter seg. Hvor bra det blir, vil vi først se etter 14 - 15 kamper, sier sportssjefen.

Gode resultater mener han også at Lenny Eriksson gir grunn til å tro på. Elofsson mener man har fått tilbake en meget god trener. Han var avgjørende for at Sparta vant sluttspillet sist han var her. Da hadde han god støtte av Sjur Robert Nilsen. Nå har han større ansvar, og det tar han ifølge Elofsson på en glimrende måte.

Klar og tydelig

- Han er klar og tydelig og ser hver enkelt spiller. De får individuell oppfølging. Eriksson har kvaliteter som gjør at det er litt overraskende at han ikke trener et topplag i Sverige, mener Elofsson.

Blant konkurrentene til topplasseringene i år er Storhamar og Stavanger. De har hatt en imponerende oppkjøring med seire i Champions Hockey League. Sparta har tapt for lag på nivå to i Sverige.

Likevel mener Elofsson at det er mulig for Sparta å klare det samme som de to norske topplagene.

- Vi skal ikke undervurdere de svenske lagene vi har møtt. De ville hevdet seg like bra i CHL som de to norske lagene. Det kan vi også hvis alle har tro på det og vi kan få den riktige kontinuiteten i laget,  sier sportssjefen. Han håper muligheten kan by seg allerede neste år.

Nervøse

Lørdag er det seriestart. Publikumsmessig bør det være en ønskestart med lokalderby mot Stjernen i Sparta Amfi. Forhåpentligvis blir det fulle tribuner.

- Det kan selvsagt føre til at det blir litt ekstra nerver hos spillerne. Første kampen er litt spesiell. Nå blir presset kanskje enda større. Fare for overtenning hos enkelte spillere er det nok også.

Men det er likt for begge lag, og litt nervøsitet er bra, sier Elofsson.

I de to treningskampene mot Stjernen ble det lette seiere for Sparta. De resultatene betyr ifølge sportssjefen ingenting nå. Alt kan skje i en hockeykamp. Sparta er favoritt og vil vinne, tror han. Resultatet vil han imidlertid ikke spå.

- Slike spådommer har jeg brent meg på før. Jeg spådde seier med 5-1 til Sparta før første kamp i fjor. Vi tapte klart.  Stjernen har også sagt at de skal bli et topplag i år. Med dårlige resultater i treningskampene har de noe å bevise. Derfor vil jeg ikke tippe resultatet nå. Det viktigste er å vinne. Om det blir med ett mål eller vi vinner 10-1 betyr ikke mye. Men vi vinner, sier han.

12.09.2015 18.00

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-3

2712
Sparta 35. Stjernen 26.
Sparta 7x2min, 1x5min, 1x10min. Stjernen 8x2min.

-Vi frykter ingen!

13.09.2015

Vår juniorreporter har tatt en prat med Didrik Svendsen om kampen mot Stjernen og veien videre. 

Supporterhjørnet: Dette sa tribunen

13.09.2015

Sparta har en herlig gjeng med supportere på hver kamp. Vi tok en tur rundt på tribunen for å høre hva supporterne tenkte om gårsdagens sesongstart mot Stjernen.

Reaksjoner etter første seriekamp

12.09.2015

Se reaksjonene fra Dion Knelsen, Henrik Knold, Anthony Luciani, David Hallström og Lenny Eriksson etter Spartas seier mot Stjernen.

Sparta - Stjernen 5-3

12.09.2015

Derbyseier i seriestarten!

Flashlight før første seriekamp!

11.09.2015

Før kampen mot Stjernen på lørdag ønsker vi at du blir med på å skape et fantastisk show under introen.

- Skuffet med færre enn 3.000

11.09.2015

- Jeg blir litt skuffet dersom det blir færre enn 3.000 tilskuere lørdag, sa Spartatrener Lenny Eriksson da trenerne og lagkapteinene til Sparta og Stjernen møttes på pressekonferanse på Stopp fredag ettermiddag. Lørdag møtes lagene i Sparta Amfi i serieåpningen.

Før nedslepp: Sparta vs Stjernen

10.09.2015

Endelig seriestart, og hvilken åpningsfest det blir når Stjernen er vår første motstander. 

Velkommen til seriestarten i Get - ligaen!

08.09.2015

Lørdag klokken 18.00 drar Get - ligaen 2015/2016 i gang og vi har lagd en liten promovideo for dette.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner