Flere publikummere denne sesongen. Foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Vålerenga - Sparta Amfi 18.30

Glad for økende hockeyinteresse

Før torsdagens kamp mot Vålerenga ligger Sparta på andreplass på tabellen. Den sportslige suksessen ser også ut til å virke positivt på publikumsinteressen. Det er selvsagt Spartas daglige leder Pål Karlsen glad for.

Etter 15 hjemmekamper i år, er publikumgjennomsnittet på 2.238. Tilsvarende tall i fjor var 2.173. En økning på 67. Dette kommer på toppen av at økningen forrige sesong var 102.

- I løpet av to år ser det derfor ut til at gjennomsnittet på hjemmekampene kan øke med 200. Økningen skyldes både at det er solgt flere sesongkort, men også at det selges flere billetter til kampene i tillegg til dem. Selv om vi alltid vil ønske oss enda flere tilskuere, er dette en svært gledelig utvikling, sier Pål Karlsen til Sparta.no.

Han mener dette viser at kjernen av hockeyinteresserte i Sarpsborg fortsatt er stor, og med sportslig suksess øker interessen enda mer.

I publikumstallene regnes sesongkort og VIP-kort med i tellingen i hver kamp uansett hvor mange av dem som møter opp. Slik har det alltid vært, og slik gjøres det i alle lag.

- Når det i enkelte kamper har virket som det har vært litt tynnere på tribunen, kan det være riktig. Det tror jeg skyldes at vi i år har hatt flere lørdagskamper enn tidligere. Da er det for noen vanskeligere å komme fra andre gjøremål for å se kampene, mener Spartalederen.

Økt publikumstilslutning betyr selvsagt bedre økonomisk resultat. Men like viktig mener Karlsen det at støtten til laget i hjemmekampene blir bedre. Det er viktig i en serie som er jevnere enn noen gang. Alle lag har ifølge ham blitt bedre, og da er det en flott prestasjon av Sparta å ha klatret opp på andreplassen.

- En jevnere serie betyr selvsagt at hver kamp betyr mer. Et tap kan bety at et lag rykker et par plasser ned på tabellen. Derfor kan støtten på hjemmekampene bli avgjørende for sluttabellen.

Torsdag kommer Vålerenga til Sparta Amfi. Det er et lag i medgang. De har vunnet 9 av de 10 siste kampene. Sparta har tapt alle kampene mot dem hittil i sesongen. Derfor hadde det vært hyggelig om mange møter opp i Amfi’n og hjelper oss til å ta sesongens første seier mot dem, sier Pål Karlsen.

14.01.2016 18.30

Sparta vs Vålerenga

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-2

2398
Sparta 31. Vålerenga 27.
Sparta 5x2min. Vålerenga 6x2min.

Høydepunkter og intervjuer etter 4-2 mot Vålerenga

14.01.2016

Etter en sterk lagseier mot Vålerenga tok Victor Panelin Borg, Didrik Nøkleby Svendsen og Gaelan Patterson turen til intervjusonen.

Sparta vs Vålerenga 4-2

14.01.2016

Sterk lagseier mot Vålerenga!

Møte mellom formlag

13.01.2016

Det er duket for en klassisk batalje i Sparta Amfi, når Vålerenga kommer på besøk på torsdag. Både gjestene og Sparta står uten tap i 2016, og ønsker at denne statistikken skal fortsette.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner