Henrik Malmström er stolt av å ha nådd 400 kamper for Sparta.

400 Kamper for Malmström

Morgendagens kamp mot Storhamar markerer Henrik Malmströms kamp nummer 400 i Spartadrakt. Svensken har vært en fast del av laget siden 2008. Henrik selv er veldig stolt over å ha nådd en slik milepæl. Og han har ingen intensjon om å gi seg med det første.

- Å spille 400 kamper for Sparta beviser bare hvor bra jeg trives her.  Og jeg må ha gjort noe riktig siden jeg fortsatt er her. Jeg har et år igjen av kontrakten min her, og så lenge jeg synes det er gøy fortsetter jeg, gliser han.

Når Henrik tenker tilbake over tiden i Sparta er gullsesongen det største høydepunktet.

- Hele laget spilte bra den sesongen. Det var veldig gøy å være med på en slik sesong. Å vinne er en spesiell følelse. Det er samme hvor man spiller når det kommer til en seier, å vinne er fantastisk uansett.

Fra gullsesongen nevner han flere minner. Kampene og målene. Han forteller også om det å bli utvist i den siste finalekampen hvor de vant 3-0.

- Når man blir utvist tenker man automatisk det verste. Oddsen for at de skulle ta oss igjen var mikroskopiske, likevel er man redd for å miste seieren. Man vil alltid være med å bidra. Jeg var frustrert over å måtte stå på siden. Så når Niklas fikk mål mot slutten slapp alle følelser løs. Først ble jeg så utrolig lettet. Etterfulgt av enorm glede selvsagt.

Sparta betyr mye for Henrik. Supporterne, foreningen, trenerne og lagkameratene. Han forteller at det var helt spesielt å spille sammen med Jonas Andersen i tre år.

- Vi spilte sammen når laget presterte veldig jevnt bra. Dermed ble det ikke noen endringer på laget. Jonas og jeg hadde veldig bra kjemi. Han var en utrolig spiller, som hadde det lille ekstra. På de tre årene fikk vi et godt samarbeid på isen.

Henrik er en klar publikumsfavoritt og synes fortsatt det er surrealistisk at supportere går med hans drakt.

- Det er et tegn på at fansen liker meg og er fornøyd med det jeg gjør. Men for meg er det litt rart. Jeg er bare en vanlig person som alle andre. Hockeykarrieren har vært bra og jeg har spilt med mange flinke spillere. Så det med supporterne er vel en del av reisen for meg. Og det er bare gøy. Uten supporterne hadde ikke vi kunne spille, det hadde ikke vært noen klubb uten supporterne.

Med mange år i Sparta har Henrik automatisk fått en «papparolle» i laget. Han er en rutinert spiller og forteller han gjør det han kan for å ta sin del av ansvaret i spillergruppa.

- Jeg prøver å gi mange tips og råd til de unge spillerne. Men det er de som må gjøre jobben.

Det viktigste rådet han har til yngre spillere er enkelt.

- Har du det gøy? Hvis du synes noe er gøy så jobber man automatisk hardere for det man vil. Ikke start med hockey for å bli den beste eller for å komme på noe lag. Jobber du hardt så kommer det på veien uansett. Det å ha det gøy i det du gjør er forresten viktig uansett hva man vil drive med, smiler den sindige svensken.

15.03.2016 19.00

Sparta vs Storhamar

Sluttspill - Kvartfinaler - Sparta Amfi Kjøp billetter til kampen ›
1805
Sparta 45. Storhamar 20.
Sparta 9x2min. Storhamar 12x2min.

Sparta vant den tredje kvartfinalen 7-4

15.03.2016

Sparta vant fortjent den tredje kvartfinalen mot Storhamar. Hjemmelaget havner bakpå etter første periode. Men en sterk snuoperasjon gjør at Sparta vinner!

Sammen skal vi snu dette

14.03.2016

Et tøft utgangspunkt, men sammen med den sjette utespilleren skal vi snu dette.