Foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Frisk Asker - Sparta Amfi 18.30

Publikum kan bli avgjørende

Sparta ligger etter seieren mot Lørenskog fortsatt på andreplass på tabellen med tre poeng ned til tredjeplassen. I kampen om å beholde minst den plassen ved seriens slutt, mener trener Lenny Eriksson at publikum kan bli den sjette og avgjørende spilleren i resten av Spartas hjemmekamper.

Denne sesongen har Sparta tapt bare en kamp i Sparta Amfi ved full tid. Den flotte statistikken tror Eriksson at publikum har bidratt til. Publikums støtte forutsetter imidlertid at spillerne viser vilje til å kjempe.

- Det er min overbevisning at Sparta-supporterne elsker et lag som kjemper og kriger selv om det butter imot og spillet varierer i løpet av en kamp. Vi så det i 1000-årskampen mot Stavanger. Selv om det startet dårlig, ga ikke spillerne opp. De fortsatte å kjempe, og det satte publikum pris på. Så ble det et slags samspill mellom publikum og spillerne. Det samspillet førte til slutt til seier. Det samme skjedde da Vålerenga ble slått i siste hjemmekamp, sier hovedtreneren.

- Publikumsoppslutningen har vært økende de to siste årene. Nesten 2.400 på Vålerenga-kampen er vi godt fornøyde med sier daglig leder Pål Karlsen. Kan vi få den oppslutningen og støtten i de sju resterende hjemmekampene, ser dette bra ut, sier daglig leder i Sparta Pål Karlsen.

Torsdag er det Frisk Asker som kommer på besøk. Det er et topplag som det ikke blir lett å slå ifølge  Lenny Eriksson. Det er en ny kamp og at Sparta har gjort det bra i de siste kampene betyr ikke at det blir lett seier.

- Men publikumstrykket kan hjelpe oss mye. Gjennom årene er det skapt et rykte om at det er tøft å komme til Sparta Amfi. Mange lag gruer seg nok litt til det. En av grunnene er supporterstøtten her. Da vi møtte dem på bortebane var det noen hundre tilskuere. Forskjellen i forhold til det trykket som det er med mer enn 2000 i Sparta Amfi, er derfor stor. Det kan bli en avgjørende faktor også torsdag, sier Lenny Eriksson.

Før sesongstart var det ikke mange som tippet Sparta så høyt oppe på tabellen som de nå ligger. Når de har gjort tipsene til skamme så langt, mener Eriksson det skyldes at de bruker de ferdighetene de har på best mulig måte. Innstillingen er en viktig faktor. Man klarer mentalt å omstille seg undervegs i kampene selv om det går litt imot til å begynne med. Kampene avgjøres i tredjeperiode og ikke i første.

Når det er mulig å vinne mot antatt bedre lag som Stavanger og Lørenskog, skyldes det at man er hurtigere enn dem på skøyter og klarer å hente fram den ferdigheten når det gjelder.

Skadesituasjonen før Frisk-kampen torsdag er den samme som det har vært de siste kampene. Seks spillere er av ulike årsaker ute. Det er Mikkel Søgaard, Jeff Jubinville,  Magnus Nilsen, Mats Weberg, Håkon Imset Stormli og Eirik Børresen. Ingen av dem blir klare mot Frisk Asker.

21.01.2016 18.30

Sparta vs Frisk Asker

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-3

1965
Sparta 30. Frisk Asker 24.
Sparta 6x2min. Frisk Asker 4x2min.

Mål og intervjuer etter 4-3 mot Frisk

21.01.2016

Se igjen scoringene og hør hva spillerne hadde å si etter kampen.

Sparta vs Frisk 4-3

21.01.2016

Lå under tre ganger, men kom tilbake hver gang og tok alle poengene!

Vil seiersrekken fortsette?

20.01.2016

Sparta tar torsdag imot Frisk Asker i Sparta Amfi, og har planer om å jobbe hardere enn motstanderen.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner