Henrik Malmström sikrer 500 målpoeng. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta-dominans sikret seier

Med ny energi og total dominanse i alle soner av spillet, vant Sparta komfortabelt over Lørenskog.

Bare 27 sekunder tar det før taket i Sparta Amfi løftes. Henrik Malmström får pasning av Christopher Henriksen og setter pucken bak Jeff Jakaitis. Det er Malmströms poeng nummer 500. Det er helt tydelig en ny energi i Sparta denne kvelden. Om det er på grunn av at Per Åge Skrøder er tilbake eller om det er at laget nå har fått flere spillere tilbake, vites ikke. Men vi ser et helt annet Sparta-lag. i tillegg til energien på isen var det også bra med liv på tribunen. 

Saken fortsetter under videoenEtter scoringen roet det hele seg litt ned, men Sparta var på hele tiden og hadde flere gode sjanser. Sparta, ved Marius Hagberg pådro seg en utvisning, men Sparta dominerte også undertallet. Og gjestene kom ikke til mange sjansene. 

Lørenskog slet med å komme gjennom forsvaret til Sparta og hjemmelaget dominerte i offensiv sone. På en overgang kommer Sparta til nok en mulighet. De blå holder pucken inne i sonen til Lørenskog og Henrik Knold sentrer på tvers over til Didrik Nøkleby Svendsen som ikke nøler og skyter et skudd Jeff Jakaitis nok burde tatt. Men den går i mål og stillingen er 2-0. Mot slutten av perioden kommer Niklas Roest til en mulighet, kommer seg over blålinjen men blir taklet i det han skal skyte og får straffe. Den setter han enkelt i mål og det står 3-0 til pause. 

Midtperioden kunne også starte med jubel. Det sørget Patrick Eriksson for etter at han satte pucken pent opp i nettaket og over Jeff Jakaitis. Det er lenge siden supporterne har vært hørt så godt i Amfi’n som i kveld. Og det fortsatte gjennom perioden. Bortelagets trener, Kenneth Larsen var ikke fornøyd med lagets innsats og drøyt midtveis i perioden valgte han å bruke time-out. Det fungerte ikke slik han hadde planlagt, for Sparta dominerte i alle soner av spillet og utspilte Lørenskog. Etter 30 sekunders peptalk spilte Lørenskog i hvert fall noe bedre, men hadde mye igjen for å holde følge med hjemmelaget. 

Det ble en forholdsvis rolig start på den tredje perioden. I hvert fall i forhold til de to foregående periodene. Lørenskog fikk en redusering åtte minutter ut i tredje periode. Men Patrick Eriksson tok livet av det engasjementet som ble skapt av den scoringen. Bare 14 sekunder etter setter nevnte Eriksson inn 5-1. Men perioden tok en helomvending da det ble knuffing i Lørenskog sin sone. Frustrerte Sparta-spillere fikk nok av dårlig dømming fra dommerne som kun dømte én vei. Etter at Patrick Eriksson ble taklet i midtsonen, fikk Niklas Roest nok og startet en slåsskamp med Lørenskogs Peter Messa. Det endte med at begge ble sendt i dusjen. Deretter kom utvisningene på løpende bånd. Men ingenting kunne ødelegge det at Sparta hadde sørget for en perfekt kamp og sikret seieren. 

Se videointervju med Lenny Eriksson, Henrik Malmström og Niklas Roest lenger opp i saken.

Kampsponsor:

01.12.2016 18.30

Sparta vs Lørenskog

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-2

2103
Sparta 45. Lørenskog 21.
Sparta 6x2min, 1x5min, 1x20min. Lørenskog 3x2min, 1x5min, 1x20min.

Sparta-Lørenskog 5-2

01.12.2016

Sparta brøt seiersrekken til Lørenskog. Vant 5-2 over tabelltoeren. 

-Gleder meg til å bidra

30.11.2016

Per-Åge Skrøder er tilbake i Sparta og er klar for å bidra allerede til kampen mot Lørenskog, torsdag kveld. 

Kjøp deg T-skjorte med Skrøder i dag!

30.11.2016

I forbindelse med Per-Åge Skrøders hjemkomst til Sparta har vi trykt opp 50 stk T-skjorter med Skrøders navn og nummer.

Skrøders debut

30.11.2016

Per-Åge Skrøder er klar for spill i morgendagens kamp mot Lørenskog, og det gleder markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang.