Spillerne fikk mye tilsnakk av trener Lenny Eriksson (Foto: Jon A. Johansen)

Ingenting stemte mot erkerivalen

Trener Lenny Eriksson var så lite imponert over det laget presterte at hele laget ble sendt på straffetrening etter kampen. 

Ingen glød. Ingen vilje. Ingenting. Det er stikkordene for tirsdagens tap for Stjernen i Sparta Amfi. -Vi så ut som et juniorlag, sier en skuffet Daniel Öhrn etter kampen. Fra start til slutt var det Stjernen som hadde overtaket på hjemmelaget. Hovedtrener Lenny Eriksson var såpass lite imponert etter kampen, at han sendte hele laget på "straffetrening". - Jeg håper i hvert fall det var en straff, for det fortjente vi, sier Didrik Nøkleby Svendsen til sparta.no.

Saken fortsetter under videoen


Reporter: Kristian Norvik

Det som vakte mest oppsikt de første fem minuttene av kampen, var at brannalarmen i Sparta Amfi gikk. Omtrent på den tiden, fikk Sparta, ved Kalle Ekelund, en utvisning. Sparta holder unna i undertall, men Stjernen presser. I løpet av undertallsspillet står Graeme McCormack ved eget mål og skyter pucken så den treffer Sander Berg i Stjernen-målet. Det blir ikke noe ut av det annet enn at Sparta får pyntet på skuddstatistikken. 

Vi har sett det før - Sparta tar grep i starten av kampen, mens bortelaget tar over halvveis i perioden. Det skjedde også her. Ikke bare ledet Stjernen solid på skuddstatiskken, men de begynte også å score mål. Det første målet kom kort tid etter at overtallsspillet deres var over. Da setter tidligere Spartaner inn 1-0 for gjestene. Kort tid etter må Patrick Eriksson sette seg i utvisningsboksen. Det gir Stjernen en ny mulighet, og denne gang scorer de i overtall. 

Så kommet Didrik Nøkleby Svendsen utpå som en «enforcer» og takler alt som rører seg i rødt og hvitt i håp om at det vekker lagkameratene hans. Men det skal visst mye mer for å vekke resten av Sparta-laget. I løpet av den første perioden har Sparta kun hatt seks skudd på mål, mens gjestene fra Fredrikstad har 21 skudd på mål og fire mål. Det skrikes «Jobba, jobba, jobba» fra tribunen, men Sparta-spillerne hører tydeligvis ikke. Det tilskuerne i Amfi’n har sett er i hvert fall ikke det Sparta-laget de hadde forventet å se denne tirsdagskvelden. 

Da midtperioden startet var det optimisme blant publikum. Og den holdt seg, da Sparta kom til sjanser og begynte å få skudd på mål. Men sjansene ble ikke konvertert til mål. Daniel Öhrn pådrar seg en utvisning, fortjent, men helt unødvendig. Spesielt når laget ligger under med fire mål. Siden Sparta ligger under med såpass mye, må de også i angrep selv i undertall. De klarer å spille ut Stjernen og presse frem feil. Men kommer ikke til noen farlige sjanser i undertall. Heldigvis klarer heller ikke Stjernen å score i overtall. Men Sparta klarer heller ikke score i fem-mot-fem. Stjernen har heller ikke hatt mange sjanser i midtperioden, men har likevel dominert midtperioden og kampen. Og etter at Backman og Kopperud må sette seg i utvisningsboksen etter litt knuffing, scorer Stjernen på sin første sjanse i angrep. Med 50 sekunder igjen er Sparta der de skal være. Håkon Løken Pedersen scorer Spartas reduseringsmål og sitt første A-lagsmål. 

I den tredje perioden hadde Sparta våknet. Litt mer i hvert fall. Hjemmelaget kom til sjanser og fikk etablert angrep. I et angrep fikk Marcus Gerbrandt fyrt av et skudd som gikk så fort at pucken spratt inn og ut av mål. Etter mye piping fra tribunen valgte dommerne å se skuddet i reprise. Men i motsetning til resten av tilskuerne i Sparta Amfi, ble det ikke dømt mål. Stjernen pådrar seg en utvisning og Sparta får muligheten til å spille i overtall. Men det blir verken mål eller noen farlige angrep ut av det. 

Over halvspilt periode får Sparta sjanse i overtall mot tre Sjternen-spillere, og selv da klarer ikke Sparta å sette pucken bak Sander Rene Berg. Det vil si, pucken trillet inn i mål, men ble annullert på grunn av interference på målvakt. Dermed ebber kampen ut i 1-5 til bortelaget. 

03.01.2017 19.00

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 1-5

2305
Sparta 23. Stjernen 39.
Sparta 6x2min. Stjernen 5x2min.

Sparta taper generalprøven

03.01.2017

Sparta taper 5-1 for Stjernen i Sparta Amfi. 

Vinn under lokaloppgjøret!

02.01.2017

Når Sparta tar imot Stjernen til sesongens fjerde seriekamp, kan nettopp DU stikke av med flotte premier!