Foto: Leksands IF/ Facebook

Før kampen: Sparta vs Leksand - Sparta Amfi 16.00

En av Sveriges mest populære klubber

På lørdag får vi besøk av SHL-laget Leksand i Sparta Amfi. 

Leksand stod for en stor prestasjon forrige sesong da de gikk fra nedre halvdel i hockeyallsvenskan til plass på øvre halvdel og derfra tok seg opp via noen avgjørende kvalifiseringskamper. 

Matchserien mot Modo blir husket for en av de beste i moderne hockey, drama fra første kamp til Leksand avgjorde på overtid i den syvende kampen i Örnksköldsvik. 

Sjur Robert Nilsen trente laget fra start, men måtte gå på høsten når resultatene uteble. Inn kom "Perra" Johnsson som ledet laget til opprykk, men grunnlaget ble lagt under Sjur tidlig på sesongen. 

Overalt man er i Sverige er det mange Leksand fans på tribunen. Dala-derbyet mot Mora har ved et par anledninger blitt flyttet til Stockholm og Globen mange mil unna, men hallen har likevel vært utsolgt. 

Hjemme i Dalarna fyller man  ofte Tegera Arena som har en kapasitet på 7 650 tross at det bor unna 6 000 på tettstedet. Man endte på et snitt på rundt 4 500 i Allsvenskan i fjor, men under avgjørende kampene var hallen fylt til randen. 

Fra laget som er igjen fra i fjor er det en nordmann og det er Henrik Haukeland som ble matchvinner i buret da opprykket ble sikret. 

 

God Leksand historie i Sparta. 

Det har vært mange leksinger i Sparta, og de mest kjente er Tore Jobs, Tony Malm, Göran Hermansson og Nils "Djura" Olsson. 

Sivert Andersson har spilt mange sesonger for klubben og med fire sesonger i Sparta-drakta og fortsatt med norsk rekord for poeng på en sesong er Sivert en kjent og populær spiller i Sparta-historien.  Han følger fortsatt med tett via sosiale medier og har ved flere anledninger vært og sett Sparta i aksjon. Han er opprinnelig fra Örebro, men er leksing så god som noen. 

Jonas Elofsson har også flere sesonger i klubben, mens både Jonas Andersen og Andreas Klavestad har spilt for klubben. 

 

Storhetstid på 70-tallet

Mens klubben de siste årene har vært et heislag mellom SHL og Allsvenskan hadde de sin storhetstid på 70-tallet, da de tre år på rad i 1973, 1974 og 1975 ble svensk mester. 

Nå er de igjen i det gode selskap, men populariteten har alltid vært til stede i folkets lag som alltid har god støtte om man spiller hjemme i Tegera Arena eller borte i Malmö. 

 

På lørdag kommer den populære klubben til Sarpsborg for treningskamp, bli ikke overrasket om det dukker opp en del fans også denne gangen. 

Stort takk til Sarpsborg Bandyklubb som viste stor fleksibilitet slik at Sparta-publikumet får opplevde denne godbiten. 

SHL-motstand i Amfien, hva venter dere på, vi sees vel i Amfien!

Kampstart er 16.00

 

 

 

03.09.2016 16.00

Sparta vs Leksand

Treningskamp - Sparta Amfi Kjøp billetter til kampen ›
592
Sparta 15. Leksand 28.
Sparta 5x2min, 1x25min. Leksand 6x2min.

Olden: -Sparta kan ende i topp tre

04.09.2016

Vi traff to fornøyde spartanere, og en ikke fullt så fornøyd Sondre Olden etter Sparta sin seier mot Leksand lørdag kveld.

Sparta - Leksand 4-2

03.09.2016

Sparta tok en sterk seier mot Leksand IF.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner