Daniel Öhrn jubler etter å ha sikret 1-0 i kamper for Sparta. (Foto: Jon A. Johansen)

-Vi kunne spilt hele natten

Daniel Öhrn avgjorde kampen drøyt ett minutt ut i fjerde periode. - Vi var klare for å spille hele natten sier Örhn til Sparta Media etter kampen. 

Det var tydelig dette var noe annet enn en "vanlig" seriekamp. Det var ingen av lagene som kom til de største sjansene. Bare når det ene laget gjorde en feil, kom motstanderen til en sjanse. Første periode var preget av en del utvisninger - hos begge lag. Den første utvisningen fikk Storhamar allerede etter 32 sekunder ved å ha for mange spillere på isen. Storhamar la seg bakpå og slapp ikke Sparta til noe særlig. Det var heller ikke noe godt spilt overtall av bortelaget. 

Se videointervjuer nederst i saken

Deretter var det Spartas tur til å spille med en mann mindre. Storhamar kom heller ikke til mange sjansene i sitt overtall. Igjen skulle Storhamar få en spiller utvist og etter at dommeren hadde blåst i fløyten, gikk Danie Öhrn løs på en Storhamar-spiller. Det var en noe urutinert utvisning og totalt unødvendig. Perioden fortsatte i samme tralten, og en skuddstatistikk på 8-6 i favør hjemmelaget. 

I midtperioden skulle det derimot bli scoringer. Daniel Öhrn sørget for at bortelaget tok ledelsen, men så sørger Alexander Reichenberg for at det står 1-1 etter fem minutter senere. Historien skulle gjenta seg, for etter 33 minutter setter Markus Gerbrandt inn 2-1 for Sparta. Men bare halvminuttet senere har Storhamar utlignet ved Daniel Hermansson. Mot slutten av perioden er det Storhamar som tar ledelsen for første gang i kampen. Om det var en forsvarstabbe eller om Samuel Ward burde ha reddet skuddet kan diskuteres. Dermed slipper kanskje Sjur Robert Nilsen og heve stemmen så veldig mye i pausen. 

I den tredje perioden var Sparta avhengig av å gå oppover i banen og i angrep. Storhamar Hjemmelaget får i tillegg en overtallsmulighet uten at de skaper veldig mye. Med drøyt seks minutter igjen av perioden skyter Erik de la Rose pucken over vantet og blir utvist for å forsinke spillet. Dermed skal Sparta endelig få en mulighet i overtall. De la Rose har knapt satt seg i boksen før Niklas Roest setter inn utligningsmålet - og det står 3-3. Det blir også resultatet ut perioden. I sluttspill spilles sudden som hele perioder á 20 minutter. Dersom det blir scoring er kampen over. 

Det var nervepirrende for både hjemme- og de tilreisende publikummet i CC Amfi da fjerde periode startet. Sparta var offensive og hadde tydelig bestemt seg for å gjøre sitt beste for å avgjøre kampen i den perioden. Da minuttet av perioden hadde passert stod en helt åpen Daniel Öhrn foran Storhamar-målet og hadde god tid til å sikte. Skuddet satt i nettaket og Sparta kunne slippe jubelen løs. 

Sparta leder nå 1-0 i kamper og neste kamp spilles allerede mandag i Sparta Amfi kl. 19.

04.03.2017 18.00

Storhamar vs Sparta

Sluttspill - Kvartfinaler - CC Amfi Hamar

Resultat: 3-4 (e.sd)

4967
Sparta 26. Storhamar 27.
Sparta 4x2min. Storhamar 5x2min.

Alvoret begynner

04.03.2017

To "sarpinger" møter hverandre for første gang i et sluttspill - Sjur Robert Nilsen og Lenny Eriksson. Se videointervju med de to trenerne. 

Öhrn avgjorde på overtid

04.03.2017

En vanvittig spennende hockeymatch ble avgjort på overtid, da Daniel Öhrn satte inn sitt andre mål for kvelden.