Målscorer Christoffer Henriksen (Foto: Jon A. Johansen)

Effektive Storhamar vinner kamp 2

Sparta blir hengende etter i første periode og klarer ikke snu kampen til sin fordel. Dermed står det 1-1 i kamper mellom Sparta og Storhamar

Det var god stemning i Sparta Amfi da kampen startet. Blue Warriors laget liv på tribunen langt inn i første periode. Men Storhamar hadde sitt og revansjere etter tapet på hjemmebane i den første kampen. Bortelaget sørget for en tidlig ledelse og Sparta kom ikke til nok sjanser til å snu kampen.

Det var gåsehudstemning i Sparta Amfi i starten av den første perioden og hjemmelagets første hjemmekamp i sluttspillet. Blue Warriors laget kjempestemning på tribunen. Det syntes godt på spillerne på isen. De presset og trykket på i taklingene. Blant annet fikk Didrik Nøkleby Svendsen stor jubel da han taklet en Storhamar-spiller i rundvantet. 

Sparta skulle også få sin første mulighet i overtall. Etter seks minutter spilt gikk Mikkel Søgaard inn i en takling og må sette seg i boksen i to minutter. Overtallet fører dessverre ikke med seg noe, men Sparta kom til noen sjanser. 

Deretter handlet det kun om gjestene fra Hamar. Første måtte Patrick André Bovim sette seg for holding, like etter måtte Christoffer Henriksen sette seg for interference. Med to mann mindre på isen er det vanskeligere å forsvare seg og Storhamar gjør kort prosess. Første sorer de 1-0. Sparta får tilbake én spiller. Deretter scorer de igjen i 5 mot 4. Kort tid etter gjør de nøyaktig det samme og scorer sitt tredje mål i perioden. Lenny Eriksson gjør som han har gjort tidligere, nemlig å ta en time-out for å fortelle spillerne at dette ikke er greit. Det hjelper litt. Sparta har vært best, men sliter med å komme til de store målsjansene. Mot slutten av perioden går Didrik Svendsen i en solid takling på en Storhamar-spiller. Så går han hardt inn i en til. Dommer mener at Svendsen er oppe med albuen og Sparta må igjen spille med en mann mindre på isen. Sparta holder unna ut perioden, men har en bratt bakke for å snu dette i midtperioden. 

Saken fortsetter under videoen

Sparta gikk rett i strupen på Storhamar i midtperioden, men gjestene slo tilbake. Det var bortelaget som var nærmest i starten av perioden for Sparta rotet bort pucken og sendte feilpasninger. Men etter å ha slått pucken til icing, kom Sparta til noen reelle sjanser. De gikk på og presset Storhamar tilbake og begynte, endelig, å krige foran mål. Det begynte å ligne på sluttspillhockey etter hvert i perioden. Det ble knuffing og frustrasjonen steg. Blant annet skulle tidligere Sparta-spiller markere seg og begynte med litt dytting foran mål. Like etter fikk Henrik Malmström en sjanse han normalt scorer på, men Oskar Östlund var tidsnok nede med spaken og holdt pucken ute. 

Sparta får en ny sjanse i overtall denne perioden. Men selv med én mann mindre slipper vertene til gjestene. Sparta får bare spille 49 sekunder med en mann mer, for da må Eirik Børresen sette seg for tripping. I løpet av de 49 sekundene Sparta spiller med én mann mindre er det Storhamar som er slepphendte defensivt. Niklas Roest får gå på et soloraid men Östlund redder skuddet. Det var en god defensiv jobb fra både hjemme- og bortelaget som sørget for at denne perioden endte målløs. 

Sparta var offensive i starten av tredje periode. De var helt tydelige på at dette skulle snus og eventuelt gå til spilleforlengelse. Sparta kom til noen sjanser uten å være veldig farlige. Etter fire minutter ut i perioden tenner Christoffer Henriksen håpet. Han får stå helt alene og skyte pucken bak Oskar Östlund. Dermed har Sparta redusert men hadde en utfordring ved å beholde momentet. Storhamar ble litt nervøse og det utnyttet Håkon Imset Stormli. Dermed står det 2-3 etter 53 minutter spilt. Et fortsatt nervøst bortelag sørget for å tette igjen bakover og utnytte Spartas feil. På et uheldig og dårlig klareringsforsøk klarte Storhamar på nytt å få pucken bak Samuel Ward. 

Nevnte Ward gikk ut av målet og Sparta fikk på en ekstra angrepsspiller, men Storhamar presset på og scoret i det åpne målet. 

Storhamar vinner kampen 2-5 og sørger for at det er 1-1 i kamper. Neste kamp spilles i CC Amfi, onsdag 8. mars klokken 19.  

06.03.2017 19.00

Sparta vs Storhamar

Sluttspill - Kvartfinaler - Sparta Amfi

Resultat: 2 - 5

1922
Sparta 25. Storhamar 24.
Sparta 5x2min, 1x10min. Storhamar 4x2min, 1x10min.

Sparta - Storhamar 2-5 (SLUTT)

06.03.2017

Storhamar scoret to ganger til etter at Sparta hadde redusert og vinner kamp nummer 2. 

Møt opp til kamp i Sparta Amfi

05.03.2017

Spenningen er stor foran kamp nummer 2 i kvartfinalespillet etter at Sparta har tatt første stikk.