(Foto: Dagfinn Heidenberg)

Fordel Sparta

Sparta er tilbake i føringen etter å ha vunnet 3-0 i CC Amfi.

Hjemme bra - borte best. Selv om Sparta nok ikke var det beste laget i kampen utnyttet de feilene Storhamar gjorde og sørget for å ta ledelsen i kvartfinaleserien. Det var lenge en stillingskrig lagene i mellom, men begge lag hadde gode målvakter på jobb. 

Det skjedde ikke mye i begynnelsen av kampen. Storhamar presset høyt og Sparta slet med å etablere seg i angrep. Men etter halvspilt periode fikk Storhamar en gylden mulighet til å sette standarden. De gule og blå får fyrt av et skudd mot Samuel Ward, og på returen er nevnte Ward langt ute. Heldigvis får ikke Storhamar-spilleren strukket seg helt frem og pirket pucken i mål. Sparta slipper unna med skrekken i den situasjonen. Sparta fikk to store muligheter helt på tampen av første periode. Når det gjenstår 20 sekunder av perioden kommer Mikael Zettergren alene, men Samuel Ward er våken og slår pucken vekk. Det var en stillingskrig i første periode. Det er helt tydelig at dette er en jevn serie. 

Sparta skulle nok ha fått en utvisning i starten på midtperioden, men er nok litt heldige at dommerne «overser» situasjonen. I det tredje spilleminuttet av perioden kommer Storhamar inn i sonen til Sparta. Graeme McCormack går på puck og blir slått hard inn i vantet av Martin Blakseth Huse. McCormack blir liggende på isen og Blakseth Huse må sone to minutter for boarding. Publikummet i CC Amfi piper på McCormack som må hjelpes av isen og inn i spillerboksen. 

Overtallsspillet må Sparta trene mer på. Det går for sakte og det er ikke vanskelig for Storhamar å få pucken ut av egen sone. Det blir absolutt ingenting ut av overtallet. Sparta spiller faktisk bedre fem mot fem og får et lite overtak halvspilt i perioden. Og når Sparta presser, gjør Storhamar feil. Sparta er nære en scoring, men vertene blir reddet av Oskar Östlund i mål. Så er det Storhamars tur til å legge press på Sparta. Også her blir bortelaget reddet av en god Samuel Ward i mål - samt et godt forsvarsspill. Sparta gjør også feil i egen sone og kan prise seg lykkelig for at hjemmelaget ikke har tatt ledelsen. Daniel Öhrn prøver seg på et frekt skudd etter et godt samarbeid mellom Malmström og nevnte Öhrn. Öhrn står på skrå overfor Östlund og prøver å skyte et skudd i nærmeste kryss. 

Fortsatt en stillingskrig og det første målet kan bli viktig i denne kampen. Christoffer Henriksen var borte mot slutten av midtperioden, men var tilbake da tredje periode startet. Men det så ut som om det gikk litt tungt. Med tanke på at det var 0-0 var det en nerverpirrende start på den tredje perioden. Nervene blir ikke noe mindre når Sparta endelig får en scoring. Det er Eirik Børresen som sender pucken til unggutten Henrik Knold. Knold setter pucken i mål på en backhand - og Sparta leder 1-0. Det tar ikke lang tid før Sparta øker ledelsen til 0-2. Det skjer ved kaptein Niklas Roest. Dermed ble det stille i CC Amfi. Men stillheten varer ikke lenge. Storhamar-publikummet har ropt på utvisning ganske lenge og dommerne måtte gi etter. Kalle Ekelund får en utvisning for hekting. Men Storhamar hadde ingen plan for overtallsspillet sitt og kom ikke til noen sjanser med én mann mer på isen. Sparta fortsetter presset i fem mot fem og er nære 0-3. Storhamar blir nervøse og gjør feil og samtidig tar de en utvisning etter at Daniel Örhn blir trippet. Sparta fikk ingen god start på overtallsspillet. I stedet for at Sparta fikk etablert angrepsspill var det Storhamar som spilte rundt Sparta. Men Sparta tar tak i spillet og får etablert seg i sonen til vertene. Kalle Ekelund får pucken ved blålinjen. Lemper den inn mot mål hvor Eirik Børresen styrer pucken inn bak Oskar Östlund. Kampen virket mer eller mindre over etter det. Storhamar stresset og Sparta forsvarte seg. Bortelaget brukte overgangene på muligheter og sørget for at Sparta kunne ta føringen i denne kvartfinaleserien. 

Neste kamp spilles i Sparta Amfi, fredag 10. mars klokken 19.00!

08.03.2017 19.00

Storhamar vs Sparta

Sluttspill - Kvartfinaler - CC Amfi Hamar

Resultat: 0 - 3

4787
Sparta 23. Storhamar 23.
Sparta 2x2min. Storhamar 2x2min.

Sparta i føringen etter ny seier på bortebane

08.03.2017

Sparta vinner kamp nummer 3 på bortebane

Best av fem

07.03.2017

Nå er det best av fem som gjelder og i morgen tar gutta turen til Hamar for å slå raskt tilbake.