(Foto: Jon A. Johansen)

Nytt hjemmetap

Sparta sliter på hjemmebane. Storhamar vant den fjerde kvartfinalen og har utlignet til 2-2 i kamper. 

Sist Sparta vant en kamp i Sparta Amfi? Det skjedde 6. desember 2016. Vi har lenge hørt at Sparta skal gjøre Amfi'n til et fort igjen. Det må skje snart. For hvis ikke kan vi risikere å ryke ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen. 

To lag som vil vinne

Sparta hadde overtaket på Storhamar helt i starten, men det var gjestene som hadde flest sjanser. Da perioden var over stod det 8-16 på skuddstatistikken i favør Storhamar. Det var mer temperatur og taklinger i denne kampen enn i noen av de foregående kampene. Det betyr vel at lagene nå begynner å bli litt lei av hverandre og sluttspillhockeyen kan begynne. Det var Sparta som fikk den første utvisningen. Men det var også som fikk det første målet mens de spilte i undertall. Brått kom Niklas Roest alene med pucken og satte den i nettet bak Oskar Östlund. Det så ut til å jekke ned gjestene noe, men ikke veldig lenge. Sparta hadde ikke dommerne med seg i det hele tatt i den første perioden. Hadde de derimot hatt det, kunne utligningsmålet vært unngått. Det skulle vært avblåst for høy kølle i forkant av målet, men dommerne så ikke forseelsen. I tillegg virket det som om det var hull i hansken til Samuel Ward, for pucken gikk omtrent rett gjennom. Samtidig som Storhamar scorer, har det brutt ut litt gruff mellom Christian Larrivee og Niklas Roest i det ene hjørnet. I pausen sa Niklas Roest at det spilles sluttspillhockey og at det er to lag på isen som vil vinne. 

Høy temperatur

Midtperioden startet der første periode startet. Selv før perioden var blåst i gang, ble det knuffing. Mikkel Søgaard og Kalle Ekelund måtte begge sette seg i 10 minutter for dårlig oppførsel. Storhamar styrte kampen og Sparta måtte satse på overganger. Gjestene var nære en ledelse, men pucken traff stolpen og ut. De gule og blå fikk også en ny sjanse i overtall etter at Andras Klavestad pådro seg en utvisning for tripping. I påvente av å sone «straffen» dyttet han samme spiller i ryggen. Klavestad må kun sone for den første forseelsen. Heldigvis klarer Sparta å holde seg i skinnet uten baklengs i undertall. På tampen av perioden pådrar Sparta seg en ny utvisning - denne gang en lagstraff på grunn av for mange spillere på isen. Det utnytter Storhamar og sørger for å ta ledelsen 2-1 ved Alexander Reichenberg. Det er gjestene som har styrt kampen og vertene har det tøft med å få noe som helst mulighet til utligne. 

Saken fortsetter under videoen

Bratt oppoverbakke

Etter bare 36 sekunder av tredje periode, gjorde Storhamar det enda vanskeligere for Sparta. Da øker de ledelsen til 3-1. Hele laget gikk for å bytte og Storhamar utnyttet sjansen. For i det hele tatt å ha en mulighet i kampen, var Sparta nødt til å score. Bortelaget gjorde det vanskelig og la seg bakpå. Daniel Öhrn hadde lyst på et mål. Han presset seg gjennom forsvaret med tre mann på seg. Dermed var gjestene nødt til å pådra seg en utvisning og Sparta skulle få en mulighet i overtall. Gjestene forsvarte seg bra, og presset Sparta bakover. Sparta fikk en ny gratismulighet da Storhamar mistet enda en spiller og vertene skulle spille fem mot tre. Men hjemmelaget klarte ikke utnytte muligheten og kampen virket tapt. Og da Storhamar fikk en ny mulighet i overtall sørger gjestene for at Sparta i hvert fall ikke skulle få noen sjanse til å komme tilbake i kampen. Da tar Hamar-laget ledelsen 4-1. 

Krigermål

Etter mye slit og pucker som ikke spretter helt Spartas vei, kommer hjemmelaget endelig til en sjanse som gir uttelling. Muligheten skulle kommet tidligere, men Niklas Roest kriger inn et mål som stod i fare for å bli annulert fordi målburet var ute av stilling. Når det gjenstår drøye tre minutter av perioden, tar Lenny Eriksson time-out, og Samuel Ward forsvinner ut av målet kort tid etter. Det holder dessverre ikke og Sparta taper den fjerde kvartfinalekampen 4-2. Dermed står det 2-2 i kamper

 

10.03.2017 19.00

Sparta vs Storhamar

Sluttspill - Kvartfinaler - Sparta Amfi

Resultat: 2-4

2039
Sparta 25. Storhamar 27.
Sparta 4x2min, 1x10min. Storhamar 3x2min, 1x10min.

Sparta-TV Sluttspillextra

10.03.2017

-Jeg kan ha spilt min siste hockeykamp, sier Marius Hagberg til Sparta Media før kampen. 

Vil seg ikke

10.03.2017

Det vil seg ikke på hjemmebane, men vi gir oss aldri og skal til Hamar å snu dette. 

Didrik vil se Sarpsborg-publikummet tilbake på fredag!

09.03.2017

Etter at vi tok nok en seier på Hamar om torsdag, leder vi 2-1 i kamper. Didrik har vært i fokus med sitt fysiske spill – noe han ikke akter å endre på! – Jeg skal jakte Storhamarspillerne hele kvelden lang.

Blå fredag i Sarpsborg!

09.03.2017

Møt opp i god tid for å unngå kø!