Så nære, men dog så fjern for Öhrn (Foto: Jon A. Johansen)

Vålerenga fortsatt ubeseiret mot Sparta

Sparta taper sin fjerde strake kamp mot Vålerenga denne sesongen. 

Vålerenga har fortsatt ikke tapt for Sparta denne sesongen. Det blir bare nesten for de blå-hvite i dag også, selv om hjemmelaget hadde fortjent å få litt mer for innsatsen. Sparta har minst tre stolpeskudd som bare er millimeter fra å være på riktig side. 

Saken fortsetter under videoen

Dårlig start
Dessverre er det for mange kamper som starter for dårlig for Sparta. Hjemmelaget blir hengende etter i de fleste situasjoner og Oslo-laget gikk både raskt og mye på skøyter i forhold til hva Sparta gjorde. 

I åpningsminuttene er det gjestene fra Oslo som har taket på kampen. Sparta henger ikke med i det hele tatt. Etter ti minutter spill har Steffen Søberg i målet til Vålerenga fortsatt ikke fått noen skudd på seg. VIF får overtallsspill, men får ikke noe ut av det da Sparta forsvarer seg bra. Men så fikk Sparta endelig mulighet i offensiv sone og noterte seg for noen skudd på tavla. Både Daniel Öhrn og Patrick Eriksson hadde sine sjanser, uten at pucken gikk i mål. 

Sparta fikk også sine muligheter i overtall - det første uten engang å få et skudd på mål. I starten av det andre overtallsspillet slapp vertene til Vålerenga såpass at de kom til en én mot én mulighet og var nære ved å score. Sparta fikk kun ett skudd på mål i overtallsspillet. Helt på tampen av perioden får Sparta nok en mulighet i overtall, men klarte ikke skape noe på de 27 gjenstående sekundene. Dermed ender perioden 0-0. 

Mange overtall - ingen mål

Sparta starter midtperioden i overtall og var mer med i kampen enn starten på første periode. Dessverre ingen mål i overtallsspillet, men et par gode sjanser. Og med godt Sparta-spill, stiger også stemningen i Sparta Amfi. Supporterne lager så mye lyd at det høres ut som om det er fullt i Amfi’n. Sparta fortsetter å kjøre, men så tar gjestene over. Da går det så fort at Sparta ikke henger med i det hele tatt. Og da er supporterne fra Oslo de eneste som høres. To minutter senere øker gjestene ledelsen til 2-0. Det liker Lenny Eriksson så dårlig at han bruker time-out. Ikke lenge etter får Malmström en utvisning, som han ikke krangler veldig mye på. Men så blir det bråk i Amfi’n når Andreas Klavestad får utvisning når han kolliderer med en VIF-spiller så de begge blir liggende på isen bak målet til Samuel Ward. Det blir enda mer bråk når Klavestad blir felt da han kommer ut av utvisningsboksen. Men dommerne overser det. Så slår Sparta tilbake. Christoffer Karlsen reduserer til 1-3. Like etter får Kalle Ekelund utvisning for roughing på Martin Lauman Ylven. Men Herman Kopperud stjeler pucken i egen sone, og går så fort han kan over i Vålerengas sone. Like bak følger Niklas Roest som tar returen, går rundt målet til Steffen Søberg og i undertall setter pucken i mål. 

Et lite déjà vû, Sparta får mulighet i overtall bare sekunder før periodeslutt. Vertene er også nære utligning, men Søberg redder. 

Stang ut

Nok en gang starter Sparta perioden i overtall, men det blir dessverre ikke uttelling i dette overtallet heller. Like etter at Vålerenga er fulltallige, er det Sparta som får en utvisning. Vålerenga får ikke uttelling. Og så er det Sparta som får to raske overtallsspill. Det er ikke nok fart i spillet til Sparta, så gjestene tar unna det som kommer. Vålerenga gjør det de må for å holde Sparta unna, men satser også offensivt. Sparta forsøker å komme seg over midtsonen, men Vålerenga presser dem tilbake. Sparta går i angrep ved å dumpe pucken inn i offensiv sone, men Vålerenga stopper dem hver gang. 

Når det gjenstår to minutter av 3 periode tar Sparta ut målvakt for å spille seks mot fem. Vålerenga holder Sparta unna og skyter en puck mot det tomme buret, men treffer heldigvis bare stolpen. Sparta får ikke til noe i angrepsspillet. Dermed ender kampen 3-2 til gjestene fra Oslo.

På lørdag er det ny kamp. Da reiser vi til Lørenskog ishall. Kampstart er kl 16.00. 

12.01.2017 18.30

Sparta vs Vålerenga

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-3

2100
Sparta 26. Vålerenga 33.
Sparta 5x2min. Vålerenga 6x2min.

Sparta-Vålerenga 2-3 (SLUTT)

12.01.2017

Sparta taper 2-3 for Vålerenga. 

Blir det seier mot Vålerenga?

11.01.2017

Sparta har tapt samtlige kamper mot Vålerenga denne sesongen. Torsdag kommer Oslo-laget til Sarpsborg for et nytt møte.