Sparta tok tre poeng mot Lillehammer (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Fortjent seier over Lillehammer

Selv med kun tre fulle rekker spilte Sparta én av sine bedre kamper for sesongen. 

Sparta åpnet best, Lillehammer tok over og tok ledelsen. Sparta snudde og så seg aldri tilbake. "Kampen var bortimot over etter første periode", konkluderer hovedtrener Lenny Eriksson. 

Ingen av lagene kom til noen farlige målsjanser de første minuttene av kampen. Det ble en god del kriging ved rundvantet helt i starten, noe som gjør det vanskelig å score mål. Lillehammer er nærmest å ta ledelsen etter seks minutter spilt.

Saken fortsetter under videoen


Sparta får overtallspill etter nærmere syv minutter spilt av den første perioden og holder pucken i gjestenes sone under hele overtallet. Lillehammer får ikke pucken ut av sonene og heller ikke muligheten til å bytte spillere. Men like etter at overtallspillet er ferdig, kommer Lillehammer på en overgangsmulighet og tar ledelsen 1-0.

Heldigvis går det ikke lang tid før Sparta får en mulighet i Lillehammers sone. Det er Herman Kopperud som fører pucken inn i sonen, Gerbrandt er klar på andre siden og setter pucken i mål. Det så ut til at gjestenes ledelse og utligningsmålet gav blod på tann. For Sparta biter seg fast i Lillehammers sone og presser Mjøslaget opp i hjørnet. Og det er Henrik Malmström som fører pucken rundt gjestene, går «kjøkkenveien» og setter pucken bak Fredrik Johansson i Lillehammer-buret.

Lillehammer pådrar seg en en 2+2 minutters utvisning, men Lillehammer holder unna. Lillehammer sover litt og spiller med fem utespillere, noe som gjør at de må sone en ny to-minutter. I 5-mot-3-spillere jager Sparta sin tredje scoring og etter litt trøbbel i innkjøringen er det Daniel Öhrn som skyter fra blålinjen og Sparta leder 3-1 på tampen av første periode.

I midtperioden ville begge lag, men ingen av dem fikk uttelling. Lillehammer-laget virket frustrerte og pådro seg et par utvisninger. I overtall produserte Sparta sjanser, men dessverre ingen mål. Det var i den tredje perioden at kampen måtte avgjøres.

Sparta var en konstant trussel i tredje periode. Og i et nytt overtall for hjemmelaget punkterer Niklas Roest kampen ved å sette inn 4-1. Lillehammer-trener Mikael Kvarnström har fortsatt tro på at laget hans kan ta med seg poeng fra Sarpsborg og tar ut målvakt med i underkant av tre minutter igjen av kampen. Det holder til ett mål og sluttresultatet 4-2.

Sparta tar i mot Stjernen til kamp førstkommende torsdag i Sparta Amfi.

Kampsponsor:

13.11.2016 17.00

Sparta vs Lillehammer

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-2

1948
Sparta 35. Lillehammer 19.
Sparta 3x2min. Lillehammer 7x2min.

Sparta-Lillehammer 4-2 (SLUTT)

13.11.2016

Sparta har litt å revansjere etter de to tidligere møtene mot Lillehammer denne sesongen.