Patrick Eriksson scorer på Sander Berg i Stjernen-buret (Foto: Dagfinn Heidenberg/Jon A. Johansen)

Sparta rotet bort ledelsen og tapte

Slurv og dårlig forsvarsspill sørget for at Stjernen vant sin første kamp i Sparta Amfi for sesongen.

Det som skulle være en revansjekamp i Sparta Amfi, endte med uavgjort i tredje periode og tap på straffer mot erkerivalen, Stjernen. Sparta smalt bra fra seg den første halvtimen, men det ble Stjernen-show etter at David Hallström kriget inn 3-1 til gjestene. 

Gode tendenser

Sparta startet best og smalt til. Det var ingen av lagene som kom til veldig mange sjanser i den første perioden, men trener Lenny Eriksson synes laget gjorde en god innsats. -Jeg er veldig fornøyd med den første halvtime, sier Eriksson til sparta.no. 

Men etter at Stjernen på mesterlig vis klarer å krige inn 3-1 målet falt hjemmelaget litt sammen. Samtidig skal det sies at Stjernen hadde en god målvakt i Sander Berg. Berg tok det som kom og reddet de resterende skuddene. 

 

Mange utvisninger

Både Sparta og Stjernen tok mange utvisninger, og det var i power play og i box play at mesteparten av kampen ble spilt. Trener Lenny Eriksson mener både overtall og undertall var helt okay. - Vi har fortsatt litt problemer med posisjonene og med å finne skuddlinjen, forklarer Eriksson. 

Sparta tok ikke ordentlig vare på mulighetene og sløste bort pucken i god posisjon, noe som gjorde at Stjernen sakte men sikkert kom mer og mer inn i kampen. 

 

3 mot 3 i sudden

Årets nyhet er at sudden (ekstra periode) spilles 3 mot 3. Det var ingen av lagene som var vant med å spille så få og grep ikke mulighetene som dukket opp. Det var mye plass og en tabbe fra ett av lagene gir rom for å angripe. Spartas nummer 48 Michael Stenersen, synes det var moro å spille seks mann på isen. - Det var moro. Det er mye plass og det er bare å gå mye på skøyter så bør det åpne seg noen muligheter etter hvert, sier han. 

 

Reporter: Kristian Norvik
16.08.2016 18.30

Sparta vs Stjernen

Treningskamp - Sparta Amfi

Resultat: 3-4 etter straffer

871
Sparta 15. Stjernen 12.
Sparta 6x2min. Stjernen 9x2min.

Sparta tapte 3-4 på straffer

16.08.2016

Sparta inviterer til sesongens første treningskamp i Sparta Amfi mot erkerivalen Stjernen. Lagene møttes før helgen hvor Stjernen vant. Sparta er klare for revange og satser på seier.