GLEDER SEG: Niklas Roest og Henrik Malmström er frem til å møte Stjernen igjen på torsdag. Foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Stjernen - Sparta Amfi 18.30

- Må kjøre på og vise hvem som er sjefen

- Stjernen har gjort det bra i år, så jeg håper det er mange som tar turen fra Fredrikstad opp til Amfin. Da blir det skikkelig stemning, sier Niklas Roest. Sparta-kapteinen er likevel klar på at det skal bli tøft for gjestene fra den andre byen.

Sparta-spillerne vet at bare seier er godt nok når Stjernen kommer på besøk til Sparta Amfi for andre gang denne sesongen. Denne sesongen er den første hvor Stjernen ligger over Sparta på tabellen inn i sesongen

- Sånn skal de ikke være. Det må vi endre, Sparta skal tilbake over Stjernen, sier mannen med gullhjelmen.

- De har fått vinne litt for mye i Sparta Amfi denne sesongen (første kampen i sesongen og en treningskamp i august). Det går ikke.

Kapteinen synes heller ikke at det er naturlig at Stjernen har flere poeng enn de blå og hvite.

- Det er ikke bra nok, og vi er motiverte til å ta fra dem det. Vi skal gjøre det tøft for dem å komme til Sparta Amfi. Det er to jevne lag som møter hverandre og det gjelder bare å ikke tenke og kjøre på. Vi må vise dem hvem som er sjefen.

- Stjernen har fått inn Tommy Johansen i mål, ser dere på det som positivt eller negativt siden dere kjenner hverandre så godt?

- Det er vanskelig å si, sier Malmström. 

- Det blir nok likt for vi kjenner hverandre, men om vi får mange inn foran mål og setter mange pucker så spiller det ingen rolle.

De to veteranene er begge enige om at selv om de er fra andre steder enn Sarpsborg så er kampene mot Stjernen noe helt spesielt.

- Min første kamp i min første sesong var mot Stjernen. Det var helt annerledes på den tiden, Stjernen hadde hatt en god sesong året før, men etterpå har de hatt det tung. Det var mange flere folk på kamp før, men det er fortsatt skikkelig gøy å spille kampene mot dem, sier Roest som påpeker at det er lokal oppgjørene folk husker best.

Malmström er enig: - Helt fra begynnelsen kjente man atmosfæren, og det blir mer år etter år. Når man kommer som ny så blir man også påvirket av folk i Sparta - spillerne og supporterne. De kampene betyr mye og man blir emosjonelt engasjert.

De to har vært i klubben lenge og det er helt klart at de begge føler seg som ekte særpinger .

- Man blir blåere og blåere for hver sesong, avslutter Malmström.

17.11.2016 18.30

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 1-4

2671
Sparta 30. Stjernen 29.
Sparta 3x2min. Stjernen 5x2min.

Stjernen stoppet festen

17.11.2016

Sparta Amfi var pyntet til fest, men de blå klarte ikke å hamle opp med Stjernen i kveld.

Nytt møte med erkerivalen

16.11.2016

Torsdag kommer Stjernen til Sparta Amfi. Det bør du også gjøre!

På tide å runde 3 000 igjen

14.11.2016

Romjulskampen 14/15 er siste gang man bikket 3 000 i Østfold-derbyet. Nå er det på tide igjen, mener markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang. 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner