Stor jubel blant Sparta-spillerne etter seieren over Stjernen (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta spolerte festen for Stjernen

Sparta takker for invitasjonen til fest og dro hjem som den store vinneren (og tre poeng).

Takk Stjernen for at vi fikk være med på fest. Takk for en flott ramme rundt en seriekamp. Og takk Sparta for at dere viser hvilken moral det er i laget. Vi vet at laget kan vinne. Vi vet at tabellsituasjonen lyver litt. Sparta. Alle. Alltid.

Statistikken står fortsatt: Sarpsborg taper ikke på Fredrikstad Stadion. 

Målløs periode
Det var ikke mye å skrive hjem om etter de første 20 minuttene. Sparta åpnet best og etter halvspilt periode hadde Stjernen fortsatt bare ett skudd på mål. Sparta må sette spillere foran Stjernens mål, eller vil Sander Berg ikke ha noe problemer med å ta det som kommer i mot. Bortelaget fikk også et overtallsspill etter at Jesper Nipe ble sendt i »fryseboksen» for interference. Men det ble ikke mål, selv med en mann mer på isen. 

Takk, Dag Solheim
Midtperioden starter med et smell! Stjernes Anders Pedersen ypper med Didrik Nøkleby Svendsen. Det skulle han ikke gjort. Svendsen trenger ett slag og legger Stjernen-spilleren i bakken. Dommerne gir begge spillerne 2+2 minutter for roughing. Det er rettferdig dømt, i stedet for å sende begge i garderoben for å få ut litt «gruff». Sparta fortsetter presset fra første periode, men klarer ikke sette sjansene. Henrik Malmström hadde en gylden mulighet til å sette inn 1-0 til gjestene, men skyter over. Det er synonymt med hvordan det har gått for Sparta i det siste. 

Dag Solheim synger «Det er vi…» over høyttaleranlegget og Stjernen-supporterne svarer «…fra Fredrikstad» Sparta-supporterne buer. Dag Solheim begynner på «Vi skal alltid blåse bobler» fortsetter Sparta-supporterne å synge og Håkon Imset Stormli svarer med å sette inn 1-0. Det var det kampen trengte, og ikke minst det Sparta trengte. Takk, Dag Solheim. 

Høye skuldre
Stjernen må fremover i tredje periode og gjør det de kan for å gå i strupen på Sparta. Det kan åpne for kontringer for bortelaget. Tredje perioden er en krigerperiode, og Sparta er nære ved å øke ledelsen, men Sander Berg står godt i målet til hjemmelaget. Stjernen pådrar seg en utvisning, og Sparta biter seg fast i offensiv sone. Sparta har vært gode i overtall i serien, men det er en stund siden pucken har sittet i nettmaskene i et overtallspill. Men så smeller det. Daniel Öhrn står ved blålinjen, skyter og pucken går rett i mål. Denne gang var sikten blokkert av Joachim Nermark. Öhrn setter fart mot Samuel Ward, resten av rekkekameratene blir med og feirer scoringen. Da får vi se hva dette betyr for et Sparta-lag som har hatt det tungt den siste tiden. Da får Stjernen enda høyere skuldre og får ikke til noe etter 0-2. Kampen er bortimot punktert. 

Stjernen tar time-out og samtidig tar ut målvakten, Sander Berg. Det går ikke lenge før Patrick Eriksson får pucken, sentrer til Niklas Roest, som setter pucken kontant i det tomme buret. Når sluttsignalet går, har Sparta blitt historiske: De har vunnet tidenes første Winter Classic i Norge. 

Takk! 

 

21.01.2017 18.00

Stjernen vs Sparta

Get-ligaen - Winter Classic Fredrikstad Stadion

Resultat: 0-3

12500
Sparta 30. Stjernen 20.
Sparta 5x2min. Stjernen 5x2min.

Sparta vinner Winter Classic

21.01.2017

Sparta vinner 3-0 over Stjernen.

Vi gir oss aldri

20.01.2017

Motgangen skal vi snu til medgang og første mulighet for å snu skuta kommer på morgendagens hockeyfest foran 12 000 tilskuere. 

Winter Classic - Ikke bare for A-laget

17.01.2017

Sesongens store høydepunkt står for døren, og det ligger an til en hockeyhelg av de sjeldne.