Sparta jubler etter scoring av Graeme McCormack (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta tapte gratiskampen

Hjemmelaget tok føringen i kampen, men klarte ikke holde Vålerenga unna og tapte på straffer. 

Under åpningen av kampen så vi det Sparta-laget vi liker å se - et hardtarbeidende lag som går i taklinger og vinner dueller. Et lag som knapt slipper motstanderen til i egen sone. Det tok lang tid før Vålerenga kom til en ordentlig avslutning og fikk et skudd på mål. Det irriterte nok bortelaget for de pådro seg to raske utvisninger og Sparta fikk sjansen i overtall 5-mot-3. Steffen Søberg i Vålerenga-målet nektet å la pucken gå forbi seg og tok det som kom av skudd. 

Vålerenga og Martin Laumann Ylven fikk en gratis-mulighet med en straffe. Men Samuel Ward var smartere og reddet straffen. Første periode endte 0-0 og det er lov å håpe at hjemmelaget kommer ut med samme energi i midtperioden som i første. 

Hjemmelaget ga full gass også i andre periode. Det ga resultat for i det fjerde spilleminutt av midtperioden setter Markus Gerbrandt inn det første målet. Det kom i overtall 5-mot-4. 

Sparta med kjempesjanse i undertall. Vålerenga henger ikke med og Sparta forsvarer seg bra. Eirik Børresen legger seg høyt i banen og får en perfekt pasning, er helt alene med keeper men Steffen Søberg redder. Kort tid etter får Sparta igjen en sjanse alene med keeper, men Søberg er våken og redder pucken. Det var Sparta som styrte spillet selv om Vålerenga hadde en spiller mer på isen. 

Mot slutten av perioden får Vålerenga en sjanse og setter den bak Samuel Ward. En uheldig Ward er feilplassert og pucken sklir inn bak han. Lagene går til pause med stillingen 1-1

Det skulle ikke gå lang tid av tredje periode før Vålerenga pådro seg en utvisning. Og det skulle ikke gå lang tid av utvisningen før Graeme McCormack sørget for at Sparta på nytt ledet i kampen. Sparta hadde ikke behov for å gjøre så mye mer enn å sørge for å beholde ledelsen eller øke den, men Vålerenga ga seg ikke å utlignet til 2-2. Ingen av lagene klarte å score og kampen ble avgjort på straffer. 

Sparta får med seg ett poeng etter at Morten Ask blir matchvinner og setter inn seiersmålet på straffe.

Reportere: Malin Lystad & Kristian Norvik
22.10.2016 16.00

Sparta vs Vålerenga

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-3 (e.str.)

3290
Sparta 38. Vålerenga 38.
Sparta 2x2min. Vålerenga 6x2min.

Sparta-Vålerenga 2-3 SLUTT (e.str.)

22.10.2016

Her kan du følge Sparta-Vålerenga. Kampstart er kl 16. 

Byr opp til fest

21.10.2016

Festlørdag med gratiskamp mot Vålerenga. 

Stor interesse for en-kroneskampen

20.10.2016

Det er passert tre tusen "solgte" billetter til lørdagens kamp mot Vålerenga.