Foto: Dagfinn Heidenberg

Sterk seier mot Lørenskog

I dag fikk publikum se et hardtarbeidende Sparta-lag som kriget og vant. 

- I dag var jeg ikke nervøs i det hele tatt, innleder trener Lenny Eriksson rett etter seieren mot Lørenskog i Sparta Amfi. Sparta kriget og kriget. Og kriget. Og spilte ut Lørenskog på flere områder av banen. I tillegg hadde hjemmelaget en solid keeper i mål ved navn Samuel Ward. 

Det startet med en stillingskrig i første periode. Men det var Lørenskog som hadde overtaket. Det tok godt over fire minutter før Sparta fikk det første skuddet på mål og hjemmelaget brukte mye krefter på å forsvare seg og komme seg ut av egen sone.

Etter syv minutter ut i første periode sitter første målet bak Jeff Jakaitis i Lørenskog-målet. Det var et lekkert forarbeid av Henrik Malmström som gikk "kjøkkenveien". Lørenskog ble frustrerte og fikk ikke til så mye, i verken resten av perioden eller i 2. periode. 

Den tredje perioden ble et nytt fyrverkeri tent. Først utlignet Lørenskog. Det skjedde etter et fryktelig dårlig overtallsspill av Sparta. Selv om hjemmelaget hadde en mann mer på isen så det ikke slik ut. Da tidligere Sparta-spiller Jonas Djupvik Løvlie kom ut av utvisningsboksen jobbet de seg inn i Spartas sone og satte inn 1-1 målet. 

Dermed fikk Sparta blod på tann og jobbet seg iherdig tilbake til ledelsen. Målet kom ved Patrick Andre Bovim som stod ved blålinjen og skjøt et skudd Jakaitis tydeligvis ikke så, for det gikk rett forbi og inn i målet. Lørenskog pådro seg en utvisning. Ikke mindre enn 11 sekunder ut i overtall scoret Markus Gerbrandt målet som skulle bli den berømte spikeren i kisten. 

Lørenskog jobbet hardt for redusering og utligning, men Sparta jobbet hardere i mot. En sterk og viktig seier og tre nødvendige poeng ble tatt på hjemmebane. 

I neste serierunde venter Frisk/Asker i Askerhallen. 

Reporter: Heine Aarum & Kristian Norvik
25.09.2016 17.00

Sparta vs Lørenskog

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 3-1

1872
Sparta 27. Lørenskog 29.
Sparta 6x2min. Lørenskog 8x2min.

Sparta-Lørenskog 3-1 (SLUTT)

25.09.2016

Sparta ønsker å revansjere en sur serieåpning. Men kanskje spesielt tapet mot Vålerenga på Jordal på tirsdag. Det er klart for oppgjør mot Lørenskog i Sparta Amfi. 

Revansjelysten gjeng

23.09.2016

Spillerne er klare for å slå raskt tilbake etter nedturen tirsdag. Det er kun seier som gjelder mot Lørenskog.