Lenny Eriksson prater til spillerne (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Bare nesten mot Vålerenga

Sparta tapte sin aller siste kamp på Jordal mot Vålerenga. 

Jordal Amfi skal rives og Sparta hadde sin siste kamp mot Vålerenga i den ærverdige ishallen. Det som kunne blitt en god fortsettelse etter 13-0 seieren over Kongsvinger på torsdag falt Sparta tilbake til det gamle. Det er at de scorer for lite mål. 

Vålerenga åpnet kampen best og bet seg fast i Spartas sone. Men da Sparta først kom til målsjanse skulle det ikke mange skudd til før pucken gikk inn bak VIF-målvakt Steffen Søberg. Ingen av lagene hadde noen farlige sjanser i resten av perioden og Sparta og Samuel Ward holdt vertene unna. 

Saken fortsetter under videoen

Det virket som om Sparta levde litt for godt på 1-0 ledelsen for i starten av andre periode var det VIF som var mest med og som presset bortelaget. Det ga også vertene muligheten til å utligne. Deretter får VIF en utvisning som gir Sparta en overtallsmulighet, uten å lykkes. Frustrasjonen var stor fra begge lag for Brede Csziszar og Patrick Eriksson barket sammen og begge måtte sone to minutter i boksen. 

Hovedtrener Lenny Eriksson så at noe ikke stemte ute på isen og valgte å ta time-out i midten av perioden. Spillerne var litt mer med etter noen meldinger fra Eriksson, men kom ikke til noen særlig farlig sjanser. Dermed står det uavgjort 1-1 etter 40 minutter.

Begge lag hadde et godt utgangspunkt for den tredje perioden. Det har vært en tett og jevn kamp begge veier. Og den tredje perioden var intet unntak. Vålerenga var giftige i sine angrep og kom til en del farlige sjanser. Heldigvis stod Samuel Ward som en vegg bak i Sparta-buret. Det samme gjorde Steffen Søberg i VIF-buret. Men så skjer det som ikke skulle skje. 

VIF kommer på en kontring og kriger pucken bak Ward. Det skjer to minutter før slutt. Sparta får en dropp i offensiv sone og tar ut keeper. Etter å ha pucken unna egen sone i godt over et minutt får VIF pucken og Rasmus Ahlholm setter pucken i tomt bur. Dermed taper Sparta 3-1 for Vålerenga. 

26.11.2016 16.00

Vålerenga vs Sparta

Get-ligaen - Jordal Amfi

Resultat: 3-1

0
Sparta 28. Vålerenga 28.
Sparta 2x2min. Vålerenga 4x2min.

VIF-Sparta 3-1

26.11.2016

Sparta spiller sin siste kamp på Jordal før den rives. Følg kampen live her.

- På tide med seier mot VIF

25.11.2016

Henrik Malmström var fornøyd med seieren mot Kongsvinger og laget drar inn til Jordal med økt selvtillit.