Daniel Öhrn setter inn 2 - 1 målet i seieren over Stavanger i DNB Arena. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Hjem fra Stavanger med tre poeng

Selv om Sparta har spilt tette og jevne kamper mot Stavanger denne sesongen, har det ikke blitt seier. Men den kom onsdag kveld i DNB Arena. 

Stavanger var fortsatt på juleferie, for det var Sparta som styrte spillet i åpningsminuttene av romjulskampen. Allerede i det fjerde spilleminutt tok Sparta ledelsen ved Markus Gerbrandt. Og Sparta burde ledet med mer etter noen solide målsjanser. I overtallsspill skyter Graeme McCormack fra blålinjen, et skudd Patrick Eriksson styrer på undersiden av tverrligger. Men pucken spretter feil vei - altså ut av målet. Stavanger tar over mot slutten av peridoen og får endelig noen skudd på mål. Men Sparta holder unna. 

Saken fortsetter under videoen

Sparta starter midtperioden i undertall og det tar ikke lang tid før hjemmelaget utligner. Tidlig i perioden pådrar Sparta seg to kjappe utvisninger. Først en utvisning av Didrik Nøkleby Svendsen i to minutter. Sparta rir av utvisningen, men like etter er det Graeme McCormack som må to minutter i «fryseboksen». I løpet av de to minuttene er Stavanger dødelige foran bortelagets mål. Men Sparta får heldigvis ingen baklengs. 

Så er det Spartas tur til å prøve seg i overtall. Denne gang får Stavanger to mann utvist med kort mellomrom. Dermed spilte Sparta 5 mot 3 i et snut minutt. Det sies at overtallsspill fem mot tre skal være mål. Det ble det ikke denne gang. Ei heller i fem mot fire, etter at Stavanger fikk tilbake én av sine spillere. Spartas Daniel Öhrn fikk en dobbeltsjanse helt på tampen av perioden, men Ruben Smith var med på notene. Perioden dabber av med 1-0 til hjemmelaget og dermed uavgjort etter 40 minutter. 

Fartsfylt åpning på tredje periode. Begge lag kom til sjanser, men det var Sparta som kom best ut av det med en puck i nettet. Daniel Öhrn på soloraid og helt opp til Ruben Smith og setter pucken pent i nettaket. Sparta pådrar seg en utvisning like etter scoringen. Det var nok en nødvendig utvisning for Stavanger var nære en ny utligning. 

Kampen er litt av en neglebiter. Det bølger veldig frem og tilbake og begge lag har gode sjanser til enten å sette spikeren eller utligne. Etter mye press fra hjemmelaget skjedde det bortelaget forsøkte å unngå - nemlig en utligning. Det var Stavangers Markus Søberg som var på rett sted til rett tid etter at Samuel Ward ble utspilt. Men det skulle ikke gå mange sekundene før Sparta var tilbake i føringen. Pent spill av Daniel Öhrn, Joachim Nermark og Markus Gerbrandt. Det var sistnevnte som sendte Sparta på nytt i føringen. 

Stavangers Tommy Kristiansen blir sendt i dusjen etter takling mot hodet på Patrick Eriksson. Så får Sparta en billig utvisning - og det på nytt Graeme McCormack som må sette seg. Stavanger tar ut målvakt når det er drøyt ett minutt igjen av perioden. Dermed blir det spill fem mot fire. Og Stavanger presser og presser. Men Sparta med Samuel Ward holder unna helt til det siste. Dermed vinner Sparta mot Stavanger - for første gang denne sesongen. 

28.12.2016 18.00

Stavanger vs Sparta

Get-ligaen - DNB Arena

Resultat: 2 - 3

4250
Sparta 16. Stavanger 20.
Sparta 4x2min. Stavanger 5x2min, 1x10min.

Sparta vinner i DNB Arena

28.12.2016

Sparta vant 3-2 mot Stavanger i DNB Arena.

-Spilt våre beste kamper mot Stavanger

27.12.2016

Juleferien er over og Sparta er igjen klare for å kjempe om poeng.