Samuel Ward stod en bra kamp, men det ble dessverre tap for Stavanger. (Foto: Jon A. Johansen)

Undertallsspillet avgjorde

Stavanger tok revansje og vant 3-2 over Sparta i årets siste kamp. 

Kampen startet i et høyt tempo med noen sjanser. Det var stort sett Sparta som hadde sjansene og Sparta lå godt når de måtte forsvare seg. Over halvspilt av perioden får Sparta muligheten i overtall, da Spencer Humphries måtte sette seg i utvisningsboksen. Like etter fikk Sparta etablert seg i angrep. Henrik Malmström går bak mål og forsøker seg kjøkkenveien, men Stavanger er forberedt. Det de ikke er forberedt på, er Patrick Bovim som står helt åpen og skyter pucken bak Henrik Holm. Den neste halvdelen av perioden tilhører Stavanger. 

Saken fortsetter under videoen

Først får Patrick Bovim en utvisning. Med gjestene i angrep får Kalle Ekelund en utvisning, og på den avventende utvisningen scorer Stavanger utligningsmålet. Bovim går ut av boksen og Ekelund setter seg. Snaut minuttet senere tar Stavanger ledelsen ved Tommy Kristiansen. Det blir pauseresultatet etter de første 20 minuttene. 

Åpningen av midtperioden tilhørte gjestene fra Rogaland. Sparta brukte mye tid på å forsvare seg og fikk noen sjeldne muligheter til å gå i angrep. Sparta ble også sittende mye i utvisningsboksen, og da er det vanskelig å vinne kamper. Stavanger klarer også å score på ett av overtallsspillene. Det er det tredje overtallsspillet de scorer på. 

Sparta skal også få sin mulighet i overtall. Sparta får en billig utvisning når Tommy Kristiansen blir tatt for holding. Sparta beholder pucken og Kristiansen får nok en utvisning for slashing. Da må han sitte i fire minutter. Men dommerne er ikke ferdig. Spartas Daniel Öhrn får utvisning for farefullt spill. Ved periodeslutt skal Öhrn kun sitte i ett sekund. Tommy Kristiansen, derimot, har litt mer igjen av sin utvisning og Sparta får en tidlig mulighet i overtall i starten av den tredje perioden. 

Som nevnt åpner Sparta i overtall i den tredje perioden. Men Stavanger holder unna det som kommer og Sparta kommer ikke til mange sjansene. Det skjer ikke mye som er verdt å skrive hjem om i åpningsminuttene. Men etter snaut fem minutter blir Stavanger straffet på nytt da de har for mange spillere på isen. Sparta får etablert angrepsspill, og kommer til noen store sjanser. Men Henrik Holm i Stavangerburet står godt og tar de puckene som kommer på mål. 

Stavanger skulle hatt mange flere utvisninger gjennom hele kampen. Enten så er det dommerne som ikke har sett eller så vil de ikke se. Det ble dannet en klynge i rundvantet til høyre for Henrik Holm. Markus Gerbrandt blir slått og dyttet og presset inn mot vantet av Henrik Medhus. Både Medhus og Gerbrandt blir sendt i utvisningsboksen. Gerbrandt sier til sparta.no at han ikke helt skjønner hvorfor han ble sendt i utvisningsboksen. 

Takk for i år. Godt nyttår til alle Sparta-supportere og sarpinger. Vi sees, tirsdag 3. januar i Sparta Amfi. 

30.12.2016 18.30

Sparta vs Stavanger

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-3

2199
Sparta 37. Stavanger 27.
Sparta 9x2min. Stavanger 7x2min.

Sparta-Stavanger 2-3 (SLUTT)

30.12.2016

Sparta kjempet til siste slutt, men tapte 3-2 for Stavanger. 

Skal du se en kamp til i år?

29.12.2016

I så fall har du den siste muligheten på fredag. Sparta tar i mot Stavanger, kun to dager etter seieren i DNB Arena.

Pizzabakeren åpner i Sparta Amfi

18.12.2016

Pizzabakeren åpner i samarbeid med Sparta Warriors en egen pizzapub på gamle «hylla» i Sparta Amfi. Dette skal være et sted hvor man kan ta med seg venner, bekjente, kollegaer eller bare komme alene og nyte den gjenkjennelige pizzaen til Pizzabakeren før hver kamp i Sparta Amfi.