217 minutter og 14 sekunder. Foto: Dagfinn Heidenberg

Sparta taper etter 217 minutter og 14 sekunder

Det skulle spilles en helt ordinær kamp i sluttspillet mellom Storhamar og Sparta. Kampen endte opp som verdens lengste hockeykamp. 

Etter 217 minutter og 14 sekunder kom seiersmålet. Dessverre var det Storhamar som hadde flyten og det var Joakim Jensen som scoret målet. Den ene perioden ble spilt etter den andre, men det var ingen av lagene som fikk til noe offensivt. Sparta stilte kun med tre rekker, og det er beundringsverdig at lagene holdt ut så lenge. 

Se videointervjuer lenger ned i saken

Kampstart

Det var mange slitne ben på isen etter hvert som kampen ble spilt. Dommerne sluttet å blåse og lot spillerne gjøre omtrent som de ville. De 5.526 tilskuerne som tok turen til CC Amfi denne søndagen har vært vitne til en historisk kamp i norsk ishockey. Men det skjedde mye før vi kom dit;

Sparta klarte kun å fyre av to skudd på Oskar Östlund i målet til Storhamar i løpet av den første perioden. Dermed kan vi bortimot konkludere med at Sparta var nærmest ufarlige. Nesten hele perioden ble spilt i Spartas sone. Det skal nevnes at bortelaget gjorde en godkjent periode - i hvert fall forsvarsmessig. Samuel Ward gjorde en god jobb bakerst i målet og tok de ni skuddene han fikk på seg. Sparta må oppover i banen og legge på litt mer offensivt «trøkk». 

Skytevegring

Sparta har flere muligheter i offensiv sone i midtperioden enn i den første. Men i stedet for å skyte pucken på mål, velger Sparta å dra med seg pucken helt inn. Det gjør at Storhamar har bedre muligheter for å stoppe Sparta i angrepet. Både Graeme McCormack og Simon Fredriksson har hatt muligheter til å skyte, men velger å dra med seg pucken og det blir stanset med en gang. Hjemmelaget på sin side skyter pucken og én av puckene gikk uforstyrret inn i målet bak Samuel Ward. Sparta kom mer med mot slutten av perioden, men det er vertene som leder 1-0 etter to perioder. 

Knold utligner

Sparta var definitivt nærmest å vinne kampen i den tredje perioden. Henrik Knold scoret utligningsmålet to minutter ut i perioden og etter det var dette Spartas periode. Deretter var Kalle Ekelund nære å sørge for at bortelaget tok ledelsen. Ekelund gikk kjøkkenveien og rakte hendene i været. Dommerne måtte se på video for å se om pucken var inne. Det ble ikke dømt scoring, men pucken må ha ligget på streken for flere Sparta-spillere jublet for scoring. Men kampen ble ikke avgjort etter tre perioder og måtte gå til sudden. 

Saken fortsetter under videoen

Sen kveld på Hamar

Det var ingen av lagene som klarte å avgjøre i den fjerde perioden, selv om Sparta var gode forover, samtidig som de holdt igjen bakover. Helt på tampen av perioden kom en etterlengtet utvisning. Det var Storhamars Joey Tenute som måtte sette seg i boksen for farefullt spill. Men det ble ingenting ut av overtallsspillet da den femte perioden startet. Det er mange slitne ben ut på isen. Men Joakim Nermark hadde krefter igjen. Hele to ganger var han nære en scoring som kunne sørge for at Sparta nok en gang kunne dra hjem fra Hamar med seier i bagasjen. Men Oskar Östlund er våken og sperret buret. Perioden endte målløs og publikummet måtte vente enda lenger på en avgjørelse. 

217 minutter og 14 sekunder

Dette er et tall som kommer til å bli husket i lang tid i Spartas (og Storhamars) historie. Det var da Joakim Jensen scoret seiersmålet. Kamp #6 skal spilles i Sparta Amfi, tirsdag kl 19. 

Norsk rekord

Spillerne var slitne og dommerne var slitne. I hver periode dommerne kom på isen etter 3. periode ble de buet da de entret isen. Da kampen hadde pågått i mer enn fire perioder sluttet nemlig dommerne å blåse og lot spillerne gjøre omtrent som de ville. Sparta var nærmest en scoring ved både Eirik Børresen og Joakim Nermark. Førstnevnte skjøt pucken på innsiden av tverrligger i den 8. perioden. 

Dobbel utvisning

Begge lag er frustrerte og det skaper gruff. I det Storhamar får utvisning for farefullt spill, blir det knuffing i midtsonen. Sparta-spiller Christoffer Karlsen må også sone to minutter for usportslig oppførsel. Det gir mer rom på banen, siden lagene skal spille fire mot fire. Ingen av lagene klarer å omsette sjansene, men i motsetning til tidligere i kampen, har Sparta begynt å skyte pucker på mål. 

 

12.03.2017 18.00

Storhamar vs Sparta

Sluttspill - Kvartfinaler - CC Amfi Hamar

Resultat: 2 - 1 (e.sd)

5526
Sparta 19. Storhamar 24.
Sparta 2x2min. Storhamar 1x2min.

Avgjort i 11. periode

12.03.2017

Det ble spilt en historisk kamp i CC Amfi. Kampen ble avgjort etter nesten 11 hele perioder.