Foto: Dagfinn Heidenberg

Sparta og Comet inngår sportslig samarbeid.

Lagenes trenere Göran Hermansson og Sjur Robert Nilsen skrev under avtalen på isen før kampstart.

Sparta og Comet inngår Sportslig samarbeid som i hovedsak dreier som om utveksling av spillere. Klubbene fortsetter det gode samarbeidet som har vært i lang tid etter de var rivaler i øverste divisjon. Den gang Comet gikk konkurs stod Sparta hjelpende til og sørget for fortsatt aktivitet blant Comets spillere på alle nivå og nå tar klubbene samarbeidet et steg videre.  

Sjur Robert Nilsen uttalte til Sarpsborg Arbeiderblad at dette vil gagne begge parter. For Spartas ungutter kan steget fra juniorhockey til senior bli stort og da vil 1.divisjon være et godt steg. Samtidig kan Sparta få en mykere overgang ved skader ved å hente inn spillere. 

Spartas styreleder Henning Svendsen tok frem det at det tidligere var 14 dager mellom kampene for spillerne som bytter klubb, og med denne avtalen på plass kan slikt skje over natten.

 

Mer om denne saken kan leses på Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Etter Spartas seier mot Comet fikk vi kommentarer fra begge lags trenere om det nye samarbeidet mellom klubbene. 

Comets trener Göran Hermansson var klar på at det er positivt for begge klubber og ser frem i mot samarbeidet.
"Det skal tjene begge klubbene. Det er de som er yngre og kanskje ikke helt klarer å etablere seg i et Get-liga lag. Da kan det være en mulighet å komme og få spilletid hos oss og få modne i et a-lag. Vi er heller ikke fremmed for om vi skulle ha en spiller som Sparta vil låne, så står ikke vi i veien. Det er en vinn-vinn situasjon og jeg er veldig positiv til å kunne samarbeide med Sparta."

Sjur Robert Nilsen sa seg enig med Hermansson og ønsket å se Comet tilbake i Get-ligaen.

"Det er kjempebra, og en fordel for både Comet, Sparta og hockeyen i Østfold. Vi i Sparta har et mål om at vi skal være i toppen av norsk hockey år etter år og det må vi komme oss tilbake til. Comet har i sin langtidsplan at de vil tilbake til Get-ligaen og jeg tror vi kan gjøre hverandre gode. Det bør ikke gå utover noen, men det er en situasjon både klubbene og spillerne vinner på. Som Göran var inne på kan det være et stort hopp fra U-20 hockey til senior nivå og hvis vi kan sende yngre spillere til Comet for å få rutine eller eldre spillere i Sparta også som skal trappe ned, så vil Comet være et naturlig valg. Ett sted på veien ønsker jeg Comet tilbake til Get-ligaen for det styrker østfoldhockeyen og vil være bra for Sparta."

15.08.2017 19.00

Comet vs Sparta

Treningskamp - Halden Ishall

Resultat: 0-6

812
Sparta 47. Comet 12.
Sparta 4x2min. Comet 7x2min.

Treningskamp Comet-Sparta 0-6

15.08.2017

Sparta vant lokaloppgjøret.