(Foto: Dagfinn Heidenberg)

Lite som imponerte

Sparta har en tung jobb foran seg om de skal skaffe seg finalebillett. Lillehammer vant 5-3 i Sparta Amfi tirsdag kveld. 

Det var Sparta som tok grep om kampen fra første dropp, men likevel var det Lillehammer som scoret det første målet. Vertene fikk en god mulighet til å ta ledelsen allerede etter drøyt fire minutter spilt, da en av Lillehammers spillere ble utvist. Men gjestene holdt unna og Sparta fikk ikke pucken bak Nils Bengtsberg i Lillehammer-buret. 

I det syvende spilleminutt var det Lillehammer som tok ledelsen Jacob Noer. I de påfølgende minuttene av første periode pådro Sparta seg to utvisninger - først ved Niklas Roest for roughing, deretter Kalle Ekelund for interference. Lillehammer klarte ikke utnytte sjansene selv om de var nære ved et par anledninger. 

Lillehammer virket rolig og balanserte og var nok grunne til at de klarte å ikke la seg stresse av Spartas sjanser. Vertene fikk en del gode muligheter foran bortelagets mål, men klarte ikke konvertere sjanser til mål. 

Nye stolpeskudd
Sparta virket litt i villrede og slet med å få til noe i midtperioden. Selv med trafikk foran mål for å sperre utsikten for Bengtsberg tok han det meste som kom hans vei. Sparta hadde tidlig i perioden en ny sjanse i overtall, uten å skape noe som helst. Som i de foregående kampene klarte Sparta kun å treffe stolpen eller utenfor mål. Lillehammer var farligst på sine sjanser og Stephan Vigier gjorde alt selv og satte inn 2-0 til bortelaget. 

Like etter gjorde Patrick Andre Bovim alt selv og reduserte til 1-2 for Sparta. Ni sekunder før periodeslutt gjorde Lillehammer det de har vært gode på tidligere i kampen - nemlig å sette pucken i mål når de får muligheten. Etter en dropp i Spartas sone etablerte de et angrep og Nick Deneen satte pucken kontant bak Samuel Ward. 

Våknet for sent
Allerede i midtperioden var det mange som hadde forlatt Sparta Amfi. Dessverre ble ikke tredje perioden noe særlig bedre enn de to foregående periodene. Sparta virket preget av at de lå under med tre mål etter 40 minutter og fikk ikke til noe særlig. Men ti minutter inn i tredje periode våknet Sparta. Sparta etablerte angrep og Tommy Kristiansen kriget pucken inn i mål. Men det var for sent. 

Samuel Ward ut
Sjur Robert Nilsen og Sparta tar timeout og tar ut målvakt Samuel Ward. Det ser ut til å fungere - i hvert fall en stund. Med en mann mer på isen kriger Niklas Roest inn 3-4 og det er kamp igjen. Men med målvakten ute er det ingen som kan vokte buret. Fra blå linje i egen sone sender Stephan Vigier pucken inn i åpent mål snaue to minutter før kampen er over. Dermed vinner gjestene den tredje semifinalekampen og leder 3-0 i kamper. 

20.03.2018 19.00

Sparta vs Lillehammer

Sluttspill - Semifinaler - Sparta Amfi

Resultat: 3-5

1906
Sparta 31. Lillehammer 33.
Sparta 2x2min, 1x5min, 1x20min. Lillehammer 4x2min.

Sparta - Lillehammer 3-5

20.03.2018

Nytt tap i kamp 3

Kristiansen:- Kom og gi oss energi!

19.03.2018

Tommy Kristiansen håper at sarpingene støtter Sparta nå da de trenger det som mest.