(Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta gikk på sitt første tap

Et godt Sparta-lag var ikke sterke nok mot et enda sterkere Asker-lag. Dermed har Sparta tapt sine første poeng for sesongen. 

Etter en veldig god innledning til kampen av hjemmelaget, er det Frisk/Asker som tar ledelsen 1-0 etter drøyt fem minutter. Det var Sparta som, til da, hadde tatt initiativ i kampen uten å få uttelling. Før målet hadde Sparta-målvakt Samuel Ward kun fått ett skudd på seg. I tillegg var det også kjempe stemning i Amfin før målet, laget av hjemmesupporterne, men entusiasmen døde umiddelbart etter scoringen. Stemningen tok seg umiddelbart opp igjen etter at hadde lagt scoringen bak seg og fant igjen samme energi som i åpningen av kampen. 

Flere muligheter i overtall

Begge lag fikk mulighet i overtall. Først var det Frisk/Asker som fikk muligheten etter at Niklas Roest måtte sone to minutter for slashing. Selv om gjestene gjorde en god jobb i overtall fikk de ingen uttelling. På tampen av første periode var det Sparta sin tur. I spill fem mot fire bet vertene seg fast i bortelagets sone uten uttelling. Minuttet inn i overtallsspillet fikk Frisk nok en utvisning. Denne gang var det Nick Pageau som måtte i utvisningsboksen. Det likte han dårlig og diskuterte med dommerne. Da han kom inn i boksen kastet han en flaske i gulvet og pådro seg nye ti minutter for usportslig opptreden. Sparta klarte ikke få pucken mellom stengene i spill fem mot tre og heller ikke etter at gjestene fikk tilbake den ene spilleren sin. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1 til gjestene. 

Saken fortsetter under videoen

Deja vu 

Da midtperioden startet var det omtrent som å se starten på første periode. Det tok riktignok litt lenger tid før Sparta kom seg opp på samme energinivå, men det var hjemmelaget som styrte perioden. Etter drøyt seks minutter øker gjestene ledelsen til 2-0. Dermed var det like stille i Sparta Amfi som det var etter scoringen i første periode. 

Sparta tilbake i kampen

Sparta ga seg ikke og beholdt styringen i kampen. Det skulle de også få betalt for. Etter å ha etablert seg i gjestenes sone og kommet til flere målsjanser, ender pucken hos Troy Rutkowski som skyter pucken på Nicklas Dahlberg og inn i mål. Like etter får vertene en utvisning, men Frisk får ikke uttelling i overtall denne gang heller. Sparta beholder momentum ut perioden, uten å score. Selv om nesten ikke river noen av hesten, er vertene nære utligning flere ganger i midtperioden. 

Jobber mot forlengning

Sparta kriget og kriget i tredje periode. De fortsatte å styre kampen i offensiv sone og fikk nok av sjanser, men Nickals Dahlberg nektet å slippe pucken bak seg. Derimot var det Asker-laget som tok de få sjansene de fikk. Da Sparta tok ut Samuel Ward i mål og fikk en ekstra utespiller skjøt Garry Nunn pucken fra egen sone og i tomt mål. Men det sluttet ikke der. Kort tid etter, økte de nok en gang til 1-4. Dermed er laget fra Asker fortsatt ubeseiret så langt denne sesongen og Sparta gikk på sitt første tap. 

 

 

 

Kampsponsor:

23.09.2017 16.00

Sparta vs Frisk Asker

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 1-4

2086
Sparta 29. Frisk Asker 21.
Sparta 3x2min. Frisk Asker 3x2min, 1x10min.

Sparta - Frisk Asker 1-4

23.09.2017

Tapte mot serielederen.

- Vi får et "boost" med mye tilskuere

23.09.2017

Henrik Malmström håper på mye folk i dagens toppkamp, som kan hjelpe dem fram til seier. 

Klart for toppkamp

22.09.2017

To ubeseiret lag møtes til toppkamp i morgen når serieleder kommer på besøk.