Kyle Osterberg var mye i fokus og scoret tre mål i kampen mot M/S. (Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

Overlegen seier i Oslo

Det var omtrent ett lag på banen i den fjerde kvartfinaleserien mellom Sparta og Manglerud Star.

Sparta kom ut i et forrykende tempo i første periode. Det var tydelig at bortelaget ville sette standarden for kampen. Det gjorde de også – allerede etter nærmere to minutter spilt setter Tim-Robin Johnsgård inn pucken bak Kristopher Joyce.

Det skulle bli ganske rolig etter det, selv om Sparta fortsatte å dominere i perioden. Lagene gikk av banen med 0-1 til gjestene til første pause.

Utlignet i midtperioden

Sparta fortsatte presset i midtperioden, men likevel var det Manglerud Star som fikk målet. Det skjedde ganske raskt etter at Didrik Nøkleby Svendsen pådro seg en to minutters utvisning for interference. Da gikk det halvminuttet før vertene utlignet til 1-1.

Sparta hadde pucken mye og presset Manglerud i egen sone. M/S-spiller Jesper Hoel pådro seg også en utvisning, uten at Sparta klarte å få uttelling i overtall.

Saken fortsetter under videobildet

Øker presset

Men Sparta har mer å gi – noe M/S ikke har. I løpet av seks minutter scorer Sparta tre ganger. Det første ved Kyle Osterberg, deretter ved Troy Rutkowski og minuttet før perioden er over, scorer Greg Wolfe. To av målene kom i overtall.

Sparta var overlegne i perioden og hadde 18 skudd på mål mot vertenes tre skudd på mål.

Full kontroll

Før publikum omtrent fikk satt seg til tredje periode setter Sparta sitt femte mål for kvelden. Det tok kun 19 sekunder fra perioden startet til Kyle Osterberg scoret sitt andre mål i kampen.

Manglerud Star hadde ikke mye krutt igjen i bena, men kom likevel til noen sjanser. Den største sjansen fikk de da en M/S-spiller kom alene mot Samuel Ward. Men det ble ingenting ut av det.

Nevnte målscorer Kyle Osterberg pådro seg en tominutters utvisning for boarding etter halvspilt periode, men hadde ingen problemer med å ri av undertallet.

Utlignet til 2-2 i kamper

I motsetning til de foregående kampene virket det som om Sparta hadde full kontroll på vertene fra Oslo i denne kampen. Manglerud Star hadde lite å vise til gjennom 60 minutter.

 

Den femte semifinalen spilles i Sparta Amfi, fredag 9. mars kl. 19.

07.03.2018 19.00

Manglerud vs Sparta

Sluttspill - Kvartfinaler - Manglerud Ishall

Resultat: 1-6

893
Sparta 43. Manglerud 19.
Sparta 5x2min. Manglerud 7x2min.

Sparta utlignet til 2-2 i kamper

07.03.2018

Sparta hadde ingen problemer med å vinne i Manglerudhallen onsdag kveld. 

-Må ha en samtale med dommerne

07.03.2018

Det har vært et voldsomt fokus på dommeravgjørelser i kvartfinaleserien mot Manglerud Star. Hovedtrener Sjur Robert Nilsen ønsker en samtale med dommerne når sesongen er over. 

Før kampen: Manglerud - Sparta kvartfinale 4

06.03.2018

Det har utviklet seg til å bli en thriller av en kvartfinale serie. Onsdag kjempes neste slag i Manglerudhallen.