Rekken med Wolfe, Osterberg, Roest, Rutkowski og Henriksen jubler etter scoring. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Jubel på hjemmebane

Sparta er i føringen i kvartfinaleserien etter å ha vunnet 4-0 i Sparta Amfi. (VIDEO)

Kort fortalt var det klasseforskjell på lagene fra henholdsvis Sarpsborg og Oslo. Selv om Sparta hadde vanskeligheter med å få pucken bak målvakt Kristopher Joyce var det ikke tvil om at hjemmelaget dominerte store deler av kampen. Men før kampstart ble to av Spartas spillere hedret. 

400 kamper
Patrick Andre Bovim startet sin karriere i Sparta i 2010 og passerte 400 spilte kamper i blått og hvitt under forrige kvartfinalekamp mot Manglerud Star. 29-åringen sier han trives godt i klubben. -Jeg har blitt værende her fordi jeg har det bra i klubben. Jeg har fått vært med på både oppturer og nedturer, sier han. 

Star og the Season
I tillegg til Bovim var det også en spiller til som ble hedret. Hvert år kårer Blue Warriors sin Star of the Season, og i år gikk prisen til Henrik Knold. Begrunnelsen var utviklingen han har hatt gjennom sesongen. -Det er stort for meg å få denne prisen. Og det betyr enormt at supporterne ser stegene jeg har tatt, sier den ydmyke sarpingen. 

20 - 2

Alt virket tungt for gjestene fra Manglerud. De slet med å score og de slet med å holde på pucken. Før det var spilt 10 minutter av perioden fikk M/S to utvisninger, uten at Sparta klarte å sette pucken i mål. Nærmere ti minutter spilt trodde hele Sparta Amfi at Troy Rutkowski hadde sendt vertene i føringen, men videobildene viste at pucken bare "danset" på streken og var aldri helt inne i mål. 

Men etter 13 minutter spilt er det Kyle Osterberg som sender vertene i føringen og lagene går til pause på stillingen 1-0. Etter 20 minutter spilt hadde Sparta 20 skudd på mål, mot M/S sine to skudd på mål. 

Sparta tar grep om kampen
Midtperioden var preget av flere utvisninger - samt to nye mål. Verken M/S eller Sparta klarte å score i overtall, men Sparta fant veien til nettmaskene på andre måter. Begge målene i midtperioden ble scoret av Greg Wolfe, som også ble kåret til Spartas beste etter kampen. 

Kampen punktert
Etter midtperioden og 3-0 til vertene virket kampen punktert. Manglerud Star slet med å komme i angrep og som det er blitt nevnt mange ganger før, virket gjestene fra Oslo slitne og frustrerte. Derfor var det lite de kunne gjøre for å hente opp igjen de tre målene. Andreas Klavstad gjorde situasjonen for gjestene verre, ved at han etter 55 minutter satte inn det fjerde og siste målet for kvelden. 

Dermed leder Sparta kvartfinaleserien 3-2. Det er første gang i serien at Sparta leder i antall kamper.

Den sjette kvartfinalen spilles i Manglerudhallen, søndag kl. 15.00. 

09.03.2018 19.00

Sparta vs Manglerud

Sluttspill - Kvartfinaler - Sparta Amfi

Resultat: 4-0

1818
Sparta 40. Manglerud 27.
Sparta 7x2min, 1x10min. Manglerud 7x2min, 2x10min.

Sparta - Manglerud 4-0

09.03.2018

Kunne endelig gi hjemmepublikumet en seier!

Osterberg: - Kom og se ekte spartahockey!

08.03.2018

Kyle Osterberg har tro på god gammeldags spartahockey i Sparta Amfi på fredag.