Drøm ble til virkelighet. F.v. Kent Remi Berg, Marius Aune, Daniel Björnberg og Jan Håkon Dalen (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Før kampen: Sparta vs Lillehammer - Sparta Amfi 16.00

Begynte som en drøm

Det startet med en drøm om å hjelpe lagbyggingen  i Sparta. Lørdag får Spartatæl sin egen temakamp. 

Datoen husker gutta bak Spartatæl godt. Den 17. Mai 2017, satt de på pub og i godt humør. Men så kom samtaleemne over på Sparta, som sesongen før hadde endt på en skuffende 8. plass. -Vi følte klubben lå med brukket rygg og trengte hjelp, sier Marius Aune. 

Mange i byen øyner håp om gjentakelse av 2010/2011-sesongen da Sparta vant både serie- og Norgesmesterskap. Sesongen da Sparta hadde spillere som Dion Knelsen, Mat Robinson og Drew Fata. Både spillerne og sesongen prates det fortsatt om i «Hockeytown». 

De fire initiativtakerne Marius Aune, Jan Håkon Dalen, Per-Kristian Langvik og Kent Remi Berg satte seg som mål å samle inn 300.000,- slik at klubben kunne hente en ny spiller. 

Drøm ble til virkelighet
I løpet av to dager klarte Spartatæl å samle inn 100.000,-. -Det var helt uvirkelig, sier Dalen. Vi så et engasjement i byen vi ikke visste fantes, forteller han. 

Sommeren gikk og engasjementet steg. Da sesongstart nærmet seg hadde Spartatæl rundet 550.000,- innsamlede kroner. Det gjorde at initiativtakerne hadde lyst til å fortsette arbeidet for klubben de elsker. 

-Kjærligheten for klubben forsvinner ikke, selv om klubben har nedturer. Vi gjør det vi kan for å skape noe og for å hjelpe klubben med å bygge et lag. Det er ikke vi som har gjort den største jobben her. Det er hele byen som står bak. Det er det Spartatæl handler om, sier Jan Håkon Dalen. 

Ser fremover
Gutta har ikke tenkt å gi seg med Spartatæl. -Vi har fått på plass medlemsveggen i Amfi’n og jobber mye med sosiale medier. Denne sesongen har vi også hatt stand på hver hjemmekamp, noe vi kommer til å fortsette med, sier Marius Aune. Nå håper vi også at veggen blir full av navn, sier Aune. 

Penger på konto
Spartatæl er i skrivende stund opp i over 240 medlemmer og ønske er at dette tallet skal bli høyere. -Spartatæl gir klubben litt mer stabilitet og vi føler det er godt å kunne bidra, nå som vi har pengene på konto. Pengene står trygt, og alle fire må signere før pengene kan bli tatt ut, forteller Dalen. 

Fra drøm til egen temakamp
-Reisen har vært helt uvirkelig. Det som startet som en liten greie og et hårete mål om å samle inn noen kroner til å ha samlet inn nærmere 1,3 millioner kroner er bare helt fantastisk, avslutter Aune. 

Når fire mannfolk sitter på pub, er det ikke bare for å drikke og diskutere erobringer eller problemer. Det viser seg nå at selv om ikke alle verdensproblemer er løst, kan det i hvert fall bidra til at en ishockeyklubb får den hjelpen de trenger. 

Hvordan ser du kampen?
Se kampen i Sparta Amfi. Kjøp billetter på Ticketmaster. Kampstart er kl. 16.
Se kampen på TV2 Sumo
Følg kampen på sparta.no eller sa.no

 

Stats Sparta vs Lillehammer

  • Flest poeng: Dylan Zink 4+10=14p / Joey Benik 8+11=19p
  • Best +/-:  Peter Quenneville +4 / Robin Soudsky +8
  • Flest utvisningsminutter: Tommy Kristiansen 67 / Justin Hickman 39
  • Flest skudd på mål: Peter Quenneville 55 / Joey Benik 52
  • Mest effektiv: Tommy Kristiansen 20% / Emil Nyhus 33,3%
  • Redningsprosent keepere: Jens Kristian Lillegrend 93,5% / Samuel Ward 90,8% / Christoffer Bengtsberg 91,5% / Jørgen Hanneborg 90,2%
  • Over/undertall: SPA: 18,1 % / 85,9% - LIK:  19,8% /83,3%
  • Medieguiden laster du ned HER.
03.11.2018 16.00

Sparta vs Lillehammer

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 6-3

2279
Sparta 36. Lillehammer 30.
Sparta 4x2min, 1x10min. Lillehammer 5x2min.

Sterk seier over Lillehammer

03.11.2018

Sparta havnet under mot Lillehammer, men snudde og vant til slutt 6-3.

Sparta-Lillehammer 6-3 (SLUTT)

03.11.2018

Sparta vinner 6-3 over Lillehammer i Sparta Amfi. 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner