Sparta lå under 2-0, men snudde til 6-3. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sterk seier over Lillehammer

Sparta havnet under mot Lillehammer, men snudde og vant til slutt 6-3.

Lillehammer trengte ikke mer enn ett skudd for å ta ledelsen i første periode. Ledelsen tok de allerede etter snaut tre minutter. 

Sparta startet kampen bra, men gjestene fra Lillehammer forsvarer seg bra. Midtveis i perioden pådrar Tommy Kristiansen seg en utvisning, men vertene unngår en ny scoring. 

Etter å ha spilt to minutter i undertall, får Sparta plutselig litt energi og presser på en utligning. Den største sjansen er det Martin Grönberg som får, når han står alene til side for Bengtsberg. Men dessverre blir det ingenting. I stedet er det gjestene som øker til 2-0 bare sekunder etter. 

Det er stor forskjell på lagene i offensiv sone. Sparta bruker tid på å plassere seg, mens Lillehammer er effektive og scorer på sjansene sine. 

Sparta skulle få muligheten i overtall når Adrian Sakserud Danielsen pådrar seg en tominutters utvising for albuetakling. Men bare ti sekunder senere måtte Henrik Eriksson sette seg for hekting. Dermed ble det 4-mot-4 i stedet. 

Sparta roter det til i egen sone og slipper Lillehammer til skuddmuligheter. Etter 20 minutter spilt, viste skuddstatistikken ni skudd på mål for gjestene, mens Sparta hadde åtte. 

Et helt annet lag
Sparta hadde nok fått noen klare beskjeder av Sjur Robert Nilsen i pausen, for det var et helt annet lag som kom ut på banen. Men det var gjestene som skulle få den første muligheten. 

Allerede i det første spilleminuttet av midtperioden, var Lillehammer nære scoring. En del feilpasninger fra hjemmelaget ga bortelaget muligheten. Men så fikk Sparta muligheten i overtall, etter at Joey Benik måtte sette seg i to minutter. Sparta fikk etablert angrep, og muligheten til å redusere, men Lillehammer forsvarer seg bra. I tillegg gjorde Nils Bengtsberg jobben bakerst i Lillehammer-målet. 

Jaktet på mål
Like etter at Lillehammer ble fem spillere på isen, kom scoringen til Sparta. Dommerne måtte se scoringen om igjen, men kom til en beslutning at den var godkjent. Dermed stod det 1-2 på tavla. 

Sparta jaktet utligning, og det hjelper når gjestene fikk en ny spiller utvist. Sparta viste ny energi og på skudd fra Peter Quenneville, styrte Tommy Kristiansen inn utligningen. 

Nytt overtall - nytt mål
Det virket som om det var et helt annet Sparta-lag på banen i midtperioden. Bedre pasninger og farligere offensivt. Sparta ble giftige i offensiv sone og eide perioden. Lillehammer gjorde det ikke enkelt for seg selv da Sondre Bjerke pådro seg en utvisning. 

Bare åtte sekunder etter at han satt i utvisningsboksen gjorde Magnus Nilsen Spartas tredje mål for kvelden. Det var også kveldens andre overtallsmål fra vertene. 

Sparta fortsatte presset på Lillehammer. Henrik Knold var nær scoring da han sendte pucken i nærmeste kryss, men Bengtsberg var der med hansken og reddet. 

Sparta begynte å rote litt på tampen av perioden, som gjorde at Lillehammer kom til noen skumle muligheter. 

Lillehammer fikk muligheten i overtall på tampen av perioden, etter at Tommy Kristiansen igjen måtte sette seg i fryseboksen. Men Sparta tekket skudd og holdt pucken unna mål. 

Sparta vant skuddstatistikken hele 15-8 i midtperioden. 

Lillehammer var ikke fornøyd med å sluppet inn tre mål i midtperioden og gikk hardt ut i tredje. Men Sparta ville heller ikke gi fra seg sin ledelse og jobbet hardt for å øke sin ledelse, samtidig som de måtte holde gjestene unna. 

Det ble mye frem og tilbake. Fem minutter ut i perioden kom Magnus Nilsen i en en-mot-en situasjon. Han hadde med seg Didrik Svendsen, men valgte å skyte. Bengtsberg reddet og det var en tydelig oppgitt Nilsen som klasket kølla i glasset foran supporterne. 

Hard jobbing gir mål
Lillehammer hadde ingen planer om å reise tomhendte fra Sparta Amfi. Fem minutter ut i perioden etablerte de seg i Spartas sone og presset frem en scoring. Dermed stod det 3-3. 

Men Sparta var ikke ferdige. Unggutten som har sittet på benken de siste kampene, skulle få vist seg frem. Sparta kom seg inn i Lillehammers sone. Etter hard jobbing bak mål, stilte Didrik Nøkleby Svendsen seg bak Bengtsberg. Der havnet også pucken som han enkelt kunne sette i mål. 

Didrik ville vise seg frem igjen og presset seg inn i gjestenes sone. Han havnet mellom to Lillehammer spillere og ble hektet. Dermed fikk Sparta en ny mulighet i overtall. 

Sparta etablerte seg i Lillehammers sone til trampeklapp fra alle de fremmøtte i Sparta Amfi. 

Ny sjanse til Lillehammer
Sparta jobbet hardt for å holde Lillehammer unna. Og ved hard jobbing hender det at man pådrar seg utvisninger. Kristian Østby måtte sette seg for henting i to minutter og Lillehammer var nære en scoring. 

Men da Sparta ble fulltallige tok Lillehammer ut keeper og da «rant» målene inn. Og det er svenskene på laget som setter inn målene. Først er det Martin Grönberg som setter pucken i tomt bur. Deretter er det Henrik Eriksson som setter punktum med den sjette scoringen for kvelden. 

Didrik Nøkleby Svendsen ble kåret til banens beste. Og av supporterne ble Niklas Roest kåret til «Star og the game». 

03.11.2018 16.00

Sparta vs Lillehammer

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 6-3

2279
Sparta 36. Lillehammer 30.
Sparta 4x2min, 1x10min. Lillehammer 5x2min.

Sparta-Lillehammer 6-3 (SLUTT)

03.11.2018

Sparta vinner 6-3 over Lillehammer i Sparta Amfi. 

Begynte som en drøm

02.11.2018

Det startet med en drøm om å hjelpe lagbyggingen  i Sparta. Lørdag får Spartatæl sin egen temakamp.