(Foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta vinner jevnt lokaloppgjør

To gode målvakter sørget for at det kun ble scoret ett mål i Sparta Amfi. 

Mange hadde funnet veien til Sparta Amfi lørdag kveld. Ikke bare for å få med seg lokaloppgjøret mot Stjernen, men også hyllesten av #69 Henrik Malmström. Det var en rørt Malmström som entret isen for å motta hyllest fra 2583 tilskuere for sine ti år i blått og hvitt.

Både Sparta og Stjernen var samlet på isen under «seremonien». Henrik Malmström mottok blomster og gavekort. I tillegg er han nå æresmedlem i Blue Warriors.

Kampstart
Da overrekkelsen av gaver var over og Malmström hadde takket publikum, var det klart for lokaloppgjør mellom Sparta og Stjernen. Sparta var revansjesugne etter tap sudden for Stavanger. Mens Stjernen kommer fra en sterk seier borte mot Storhamar.

Hjemmelaget var dominerende i starten av perdioden. Sparta fikk i tillegg en overtallsmulighet i perioden, uten at det ga uttelling. Like før Stjernen var fulltallige, måtte Sander Thoresen sette seg i to minutter. I de to minuttene var det Stjernen som dominerte. Gjestene fant seg til rette i Spartas sone og ble der. Men heldigvis for hjemmelaget ble det ikke scoring, for der stod en god Jens Kristian Lillegrend.

Didrik Nøkleby Svendsen pådro seg også en utvisning, men heller ikke da fikk Stjernen uttelling. Perioden endte 0-0 og Sparta vant skuddstatistikken 13-9.

Knold scoret først
Midtperioden ble forsinket på grunn av fuktig is. Men da perioden startet, handlet det mye om Sparta de første minuttene. Sparta kom til angrep og etter at det var spilt halvannet minutt scorer unge Henrik Knold på en pasning fra Martin Grönberg.

Etter scoringen skjedde det mye mindre. Sparta gjorde det de måtte – nemlig holde Stjernen unna. Stjernen gjorde sitt beste på å utligne, men Sparta var gode defensivt, samt at Lillegrend reddet de skuddene som kom mot han. Stjernen fikk syv skudd på mål, mens Sparta fyrte av åtte skudd mot Sander Berg.

Rett i strupen
Sparta hadde fått den pausen de trengte og gikk rett i strupen på Stjernen i tredje periode. Like etter dropp tok hjemmelaget initiativet og Scott Allen økte nesten ledelsen til 2-0, men Sander Berg reddet og pucken gikk millimeter forbi målet. Like etter kunne Henrik Knold blitt tomålsscorer. Men igjen stod Berg i veien.

Stjernen skulle hatt en utvisning etter at Scott Allen ble felt i midtsonen, men dommerne reagerte ikke. Med Stjernen i offensiv sone, som en liten «takk for sist», tok Allen igjen på spilleren som felte han og la han i isen.

Krig begge veier
Begge lagene ville ha scoring, men ingen av lagene fikk pucken i mål. Da det gjenstod to minutter av tredje periode tok Stjernen time-out, og like etter gikk Sander Berg ut av buret. Stjernen spilte de siste minuttene med seks utespillere. Men det hjalp lite. Sparta vinner kampen 1-0.

Neste hjemmekamp er tirsdag 9. oktober klokken 18:30.

06.10.2018 16.00

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 1-0

2583
Sparta 0. Stjernen 0.
Sparta . Stjernen .

Derbykamp i Amfi'n

06.10.2018

Reaksjoner og intervjuer får du etter kampen på sparta.no. Kampen kan du følge live på hockey.no og sa.no

Derbyfest og hyllest til #69

05.10.2018

Sesongens første derby i Sparta Amfi og Henrik Malmström skal hylles før kamp.