Foto: Tobias Nordli (SA)

Quenneville avgjorde i sudden

Selv med en kronglete start, klarte Sparta å avgjøre kampen og vant på overtid.

Sparta fikk seg en kalddusj allerede etter 14 sekunder ut i kampen. Sparta vant den første droppen, men Stjernen stjal pucken og satte sitt første skudd i mål. 

Gjestene fulgte ikke opp med noe godt angrep i de påfølgende minuttene. Allerede etter to minutter måtte Didrik Svendsen sette seg i utvisningsboksen for albuetakling. Fire minutter senere fulgte Dylan Zink opp med en krysstakling, som han måtte sone for. I løpet av overtallsspillet økte hjemmelaget til 2-0. 

Det så ut til å skjerpe Sparta. Etter ti minutter spill satte Peter Quenneville inn reduseringen. Det var det eneste Sparta fikk til i perioden. Bortelaget hang ikke helt med, og det er tydelig at «Gullik» har bedt laget sitt gå ut i 100, noe de også gjorde. 

Se intervju med Peter Quenneville på vår Facebook-side

Gjestene pådro seg nok en utvisning på tampen av perioden, da Håkon Løken Pedersen ga en Stjernenspiller en knetakling. 

Bedre utgave
Sparta var en bedre versjon av seg selv i starten av midtperioden. Etter to minutter av perioden satte Peter Quenneville inn sitt andre mål for kvelden. Men så pådro Jonas Meisingset seg en utvisning og måtte tenke over hva han hadde gjort i to minutter. Det utnyttet Stjernen og tok ledelsen (3-2). 

Drøyt halvspilt kamp, tok Henrik Knold pucken og førte den pent inn bak Max Nygren i Stjernen-målet. Dermed var lagene like langt. Det var ikke mye mellom lagene på tampen av perioden. 

0-5
I starten av tredje periode, var det Tommy Kristiansen som måtte sette seg i utvisningsboksen. Det var Spartas femte utvisning, mens Stjernen så langt i kampen hadde holdt seg unna utvisningsboksen. Men plutselig fikk Stjernen sin første utvisning, uten at Sparta klarte å utnytte det. 

Ble avgjort på overtid
Ingen av lagene klarte å avgjøre før full tid, dermed måtte kampen avgjøres på overtid. Peter Quenneville gjorde som han har gjort før, og avgjorde kampen i sudden. 

Sparta spiller ny kamp mot Lillehammer, lørdag i Sparta Amfi. 

14.02.2019 18.30

Stjernen vs Sparta

Get-ligaen - Stjernehallen
1457
Sparta 27. Stjernen 31.
Sparta 5x2min. Stjernen 1x2min.

Stjernen - Sparta 3-4 (SLUTT)

14.02.2019

Sparta Media er på plass i Stjernehallen og følger kampen mellom Stjernen og Sparta. 

Klar for innspurten

13.02.2019

Nå går det slag i slag ut sesongen og det hele starter med Østfold-derby i Stjernehallen i morgen.