(Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta taper i Askerhallen

Sparta går på et nytt tap mot Frisk Asker. 

Sparta har enda ikke vunnet over Frisk Asker denne sesongen. Regner man med treningskampen, har Sparta tapt tre kamper mot Frisk med 5-16 i målforskjell. 

Artikkelen fortsetter under videobildet

Sparta fikk en treg start på første periode, men kom seg etter hvert. Gjestene var nok ikke mentalt forberedt på det som ventet dem i Askerhallen. Etter bare 26 sekunder tok vertene ledelsen, 1-0. 

Sparta skulle få en mulighet i overtall, men dessverre fikk de ikke uttelling. I stedet var det igjen vertene som økte til 2-0 like etter at de ble fem spillere på isen. 

Tre mål på ett minutt
Etter at Asker hadde økt sin ledelse, våknet Sparta. 14 sekunder senere scorer Tommy Kristiansen for Sparta, og bare 47 sekunder utligner Martin Grönberg til 2-2. 

Mentalt overtak
Etter utligningen var det mye frem og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser. Men Sparta var mye mer med og jobbet foran mål. Drøyt tre minutter før periodeslutt pådro gamle Sparta-spiller Patrick Andre Bovim seg en utvisning for holding. 

Sparta jobbet og jobbet for å ta ledelsen. To sekunder etter at Frisk hadde blitt fem spillere på isen, kommer Sander Thoresen alene til høyre for Nicklas Dahlberg. Thoresen skyter og pucken ender i lengste hjørnet. Dermed leder Sparta 3-2 etter 20 minutter. 

Spenning i midtperioden
Ledelsen Sparta hadde i slutten av første periode, klarte Frisk å gjøre noe med ganske raskt i midtperioden. Drøye to minutter av perioden utligner Frisk Asker til 3-3. 

Hadde ledelsen - i ett minutt
Etter at vertene fikk en utvisning, gikk Sparta all in for å ta tilbake ledelsen. Magnus Nilsen skjøt pucken på mål, snudde seg mot dommeren, som signaliserte for scoring. Men etter videoanalyse ble målet annulert. Pucken var ikke inne i mål og dermed var det fortsatt uavgjort i Askerhallen. 

Artikkelen fortsetter under videobildet

Frisk tilbake i ledelsen
Sparta pådro seg en uheldig utvising ved Sander Thoresen. Da begynte Frisk å kjempe for en ledelse. Minuttet inn i utvisning setter Mats Frøshaug pucken bak Samuel Ward og vertene leder 4-3. 

Kort tid etter må tre spillere sette seg i utvisningsboksen, to fra Sparta og en fra Frisk. Emil Lilleberg får to minutter for tripping, mens Askers Cato Cocozza og Spartas Herman Kopperud får to minutter hver for roughing. Det er også det siste som skjer i perioden. Sparta får muligheter, men fortsetter å sette pucken over mål eller i stolpen. 

Sparta best fra dropp
Det er Sparta som kommer best i gang i tredje periode. Men Frisk kom mer tilbake noen minutter inn i perioden, og fikk satt Ward på prøve. 

Etter en god start, tok Frisk mer og mer over. Laget i oransje drakter beleiret Spartas sone og fikk flere skudd på Samuel Ward, ett av dem gikk inn. Da var perioden seks minutter gammel. 

Ingen uttelling i overtall
Frisk Askers Garretth Thompson pådrar seg en utvisning for henting og må sone to minutter i utvisningsboksen. Sparta får spille to minutter med en mann mer på isen, men Frisk er gode til å få pucken ut av egen sone og Sparta får knapt noen sjanser på mål. De sjansene de får går enten over eller rett på Dahlberg i Asker-buret. 

Får straffe
Sparta sliter med å komme seg inn i Askers sone. Dylan Zink roter det til i angrepssonen og får på seg en Asker-spiller. Zink mister spilleren og henger seg på, dermed får Asker straffe. Viktor Granholm tar straffen og finter ut Samuel Ward. 

Det blir også det siste målet og Frisk vinner 6-3 i Askerhallen. 

Neste kamp er tirsdag 23. oktober. Da kommer Storhamar til Sparta Amfi. 

 

18.10.2018 18.30

Frisk Asker vs Sparta

Get-ligaen - Askerhallen

Resultat: 6-3

1207
Sparta 26. Frisk Asker 21.
Sparta 3x2min, 1x5min. Frisk Asker 7x2min.

Frisk-Sparta 6-3 (SLUTT)

18.10.2018

Frisk vant 6-3 over Sparta.

Frisk neste

17.10.2018

Gutta tar turen til Asker i morgen for denne ukas eneste kamp for vår del.