(Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

Tung kveld i Oslo

Vålerenga var best i det meste og vant 3-0 over Sparta tirsdag kveld. 

Sparta visste hva de kom til å møte i Furuset Forum, men etter drøyt tre minutter ut i første periode var det lite som fungerte for bortelaget. 

To tabber
I første bytt er det høy intensitet på banen. Men etter bare halvminuttet spilt, gir Samuel Ward vertene en gedigen mulighet til å ta ledelsen. Pucken ender i rundvantet og Ward går ut av målet for å ta den, men i det han skal sende den av gårde, er mottaker en VIF-spiller. Ward slipper med skrekken og får pucken ut av sonen. 

I neste øyeblikk er det Vålerenga som gjør bortimot samme feilen. En Vålerenga-spiller er på vei ut av egen sone, og skal sentre pucken, men den blir snappet opp av Tommy Kristiansen. Dessverre skyter Tommy pucken rett på Søberg i VIF-buret. 

Saken fortsetter under videobildet

To skudd - to mål
I de neste minuttene, viser Vålerenga hvor effektive de kan være. Vertene beleirer Spartas sone og går ikke derfra uten et mål. På tiden 1:47 leder Vålerenga kampen 1-0 etter skudd fra Brede Csiszar og styring av Lars Erik Spets. 

Neste skudd på mål gir Vålerenga nok et mål. Denne gang er det Tobias Lindström som står til høyre for Ward og skyter pucken rett i mål på en pasning fra Stefan Espeland. Herifra og ut perioden er det ren Vålerenga dominanse. 

Ingen uttelling i overtall
Selv om Sparta fikk muligheten i overtall flere ganger i løpet av kampen, var det lite Sparta fikk til å fungere. Vålerenga var på hver Sparta-spiller som mygg og håndterte en hver situasjon og utfordring de møtte. 

Senior mot junior
Det var naturlig nok stor skuffelse i garderoben etter kampen. Flere av spillerne satt med hodet bøyd i garderoben etter kampen og det var en tung stemning. -Vi var et juniorlag som møtte et seniorlag, sier Tommy Kristiansen etter kampen. -Nå er det en uke til neste kamp, og vi har mye å jobbe med, avslutter han. 

Bruke tid
Kaptein Niklas Roest var også tydelig preget etter kampen. -Vi fikk ikke til noe av det vi hadde planlagt i kampplanen. Vi visste at vi møtte tung motstand, men dette var ikke bra. Det er mange unge spillere på laget, så vi får bruke tid på at de får erfaring så blir vi bedre og bedre, sier Roest. 

18.09.2018 18.30

Vålerenga vs Sparta

Get-ligaen - Furuset Forum

Resultat: 3-0

Sparta klare til kamp

18.09.2018

Sparta er i Furuset Forum for å møte et foreløpig ubeseiret Vålerenga-lag. 

Neste stopp, Forum

16.09.2018

Kampene kommer tett og i morgen går ferden til Furuset Forum når Vålerenga står på andre banehalvdel.