Samuel Ward måtte se tre mål gå inn bak seg (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Fire baklengs i nytt tap

Sparta spilte tirsdag sin andre kamp på rad uten å score mål. Frisk/Asker vant 4-0 i Sparta Amfi. 

 

Foran tirsdagens oppgjør lå Frisk/Asker på en niende plass. Etter oppgjøret klatret gjestene til fjerde plass, rett over Sparta. 

Sparta har totalt hatt 51 skudd på mål de to siste kampene, uten å score. 

Dessverre har Sparta nå spilt to kamper på rad uten å score mål, og totalt sluppet inn syv mål. Hovedtrener Sjur Robert Nilsen mener tirsdagens kamp var bedre enn kampen mot Vålerenga forrige uke. -Vi skyter 35 skudd på mål, men det er nok ikke nok trafikk foran målvakten. (Nicklas) Dahlberg stod en god kamp i dag. I tillegg til skuddene på mål, er det mange skudd Asker-spillerne dekker, sier Nilsen. 

Det var en helt annen glød over Sparta enn det vi så i Furuset Forum for en uke siden, og det ble en spennende første periode, med sjanser begge veier. 

Gjestene tok føringen
Etter at begge lag fikk prøve seg i overtall fem mot fire, vil statistikken vise at det var gjestene som utnyttet det best. Sparta fikk muligheten først, men minuttet ut over overtallet var Peter Quenneville uforsiktig og pådro seg en tominutter. 

Dermed ble det spilt fire-mot-fire en kort stund, før gjestene fikk tilbake sin spiller. Med en mann mer på isen, brukte Frisk kun 20 sekunder på å sette pucken i målet bak Samuel Ward. 

Saken fortsetter under videovinduet

Aggressive 

Etter et gjestene tok ledelsen, var det et aggressivt Sparta-lag som ønsket å utligne. De fikk den ene sjansen etter den andre, men Nicklas Dahlberg i buret til Frisk stod i mot og reddet de ti skuddene han fikk på seg i første periode. 

Frisk/Asker hadde åtte skudd på mål i første periode og Samuel Ward reddet syv av dem. 

Nedtur
Midtperioden startet nok ikke helt etter kampplanen for hjemmelaget. Nærmere fem minutter ut i perioden pådrar Niklas Roest seg en utvisning for holding og i tillegg ti minutter for dårlig oppførsel. Kort tid etter får Håkon Løken Pedersen en utvisning for farefullt spill. Dermed spiller bortelaget fem mot tre. Det utnytter de og sørger for at det står 0-2 på tavla, ved Sean McMonogle. 

Ingen uttelling i overtall
Etter at Frisk har scoret og Sparta har fått tilbake fem spillere på isen, skal Sparta selv få muligheten i overtall, fem-mot-fire. Overtallsspillet til Sparta er fortsatt rustent og det er bortelaget som presser mest med en mann mindre på isen. Overtallet renner ut uten at Sparta har fått uttelling. 

Sparta får nok en mulighet i overtall etter halvspilt periode, men heller ikke denne gang kommer de til noen opplagte scoringssjanser. Også dette overtallet renner ut uten endringer på måltavlen. 

Det hjalp heller ikke at Sparta fikk en tredje mulighet i overtall. Frisk holdt unna og Sparta fikk knapt et skudd på mål i overtallet. 

Perioden endte med at Frisk/Asker spiller Victor Granholm pådro seg en utvisning for farefullt spill med høy kølle. Samtidig fikk Niklas Roest en utvisning for diving på to minutter. 

Desperate Frisk
Gjestene har slitt med å ta poeng så langt i serien, men sannsyligheten for å ta med seg full pott var stor etter de to første periodene. Sparta grep sjansen om å score i tredje periode, og tok ut målvakt Samuel Ward. Etter flere forsøk på å score endte det likevel med et fjerde baklengs i tomt bur. 

Frisk Asker vinner dermed 4-0 i Sparta Amfi og klatrer fra niende til fjerde plass på tabellen - over Sparta. 

25.09.2018 18.30

Sparta vs Frisk Asker

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 0-4

Følg Sparta live

25.09.2018

Etter en ukes opphold er det igjen tid for kamp i Sparta Amfi. Frisk/Asker er på besøk

På tide med revansje

24.09.2018

Kun seier som gjelder i morgendagens hjemmekamp mot Frisk.