En meget blid ung Sander Thoresen jubler scoring (Foto: Jon A. Johansen)

Seiret over M/S

Det var forskjell på lagene som møttes i Sparta Amfi i dag. Sparta gjorde jobben mot M/S og vant 4-0

Etter noen seire på bortebane, var det mange som ønsket seg sesongens første hjemmeseier. Alt dreide seg om Sparta lørdag kveld da lagene entret isen. 

Klare fra første dropp
De som har fulgt Sparta i hvert fall de siste par sesongene, vet at hjemmelaget har hatt trøbbel med å knekke koden Manglerud Star. Oslo-laget har vunnet fire av de fem siste oppgjørene mot Sparta, i nettopp Sparta Amfi. Men Sparta var forberedt og klare til kamp. 

Allerede i første bytt skulle forskjellene vise seg. Manglerud hadde pucken i midtsonen, men en våken Niklas Roest snappet opp pucken og gikk i angrep. Han sentret den videre til Scott Allen som skjøt. Pucken ble sendt i retur, men returen ble snappet opp av Tommy Kristiansen som satte pucken kontant i mål. Da hadde det kun vært spilt femten sekunder av kampen.

Hardtarbeidende bortelag
Manglerud Star jobber hardt og forsøker å gjøre det vanskelig for motstanderen. Etter scoringen var M/S fullt på høyde og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. De første 20 minuttene endte 1-0 til Sparta og det var fortsatt kamp i Sparta Amfi. 

To mål i midtperioden
Mye kan skje på kort tid i ishockey. Midtperioden startet omtrent det første periode sluttet. Det var stort sett jevnt, inntil en rekke med unge spillere trådte frem. Rekken anført av Håkon Imset Stormli og Sander Thoresen gikk i angrep. Med seg hadde de Kristian Østby, som endelig er tilbake etter en skade. Imset sentrer til Østby, som på lekkert vis sender pucken mellom to M/S-spillere, rett på køllebladet til Sander Thoresen, som igjen smeller pucken i mål. 2-0 Sparta. 

Tre mot fem 
Når ett lag er to mann mindre på banen, blir som regel scoring. For Manglerud sin del ble det kostbart at de fikk to spillere utvist. Den ene utvisningen fikk de for tripping. Spiller nummer to måtte sette seg på grunn av at laget høylydt kritiserte dommerne for utvisningen. 

Spartas førsterekke trengte ikke lang tid med to mann mer, før det står 3-0. Pucken er innom Andreas Klavestad, Niklas Roest, Tommy Kristiansen, Dylan Zink. Sistnevnte sender et hardt skudd mot mål, og det står Scott Allen som styrer pucken inn i mål. 

Punkterte kampen
Med tre mål foran tredje, kunne Sparta senke skuldrene noe. Men hjemmelaget ville være helt sikre på at kampen var avgjort. Mannen som satte inn det første målet for kvelden i første periode, skulle få en ny mulighet i tredje periode. Bare 34 sekunder ut i perioden, kommer angrepet som skal punktere kampen. Manglerud Star er på vei ut av egen sone, men Dylan Zink tar pucken og sender den tilbake. Den tar Scott Allen tak i, og sender den videre til Tommy Kristiansen, som setter pucken i mål. Kampen ender 4-0 til hjemmelaget og Sparta tar sin første hjemmeseier for sesongen.

Holder nullen
Jens Kristian Lillegrend stod en veldig god kamp borte mot Storhamar, og han gjør det samme i Sparta Amfi. Han blir kåret til Spartas beste spiller. Jesper Hoel blir valgt til bortelagets beste spiller. 

Sparta TV
I løpet av uken kommer ny episode av Sparta TVs studiosending. Følg Sparta på YouTube og få varsler når det blir lagt ut nye videoer. 

Neste hjemmekamp
Lørdag 6. oktober kommer Stjernen på besøk. Da skal samtidig Henrik Malmström hedres. Ta turen til Sparta Amfi og bli med på hedringen av spilleren som skulle vært i fire uker, men som ble værende i ti år. 

 

29.09.2018 16.00

Sparta vs Manglerud

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-0

1801
Sparta 0. Manglerud 0.
Sparta . Manglerud .

Sparta vs Manglerud 4-0

29.09.2018

Følg Sparta vs Manglerud i samarbeid med Sarpsborg Arbeiderblad HER.

Intervjuer kommer i løpet av kvelden her på sparta.no!

Vil gi supporterne en seier på hjemmebane

28.09.2018

Sparta er sugne på sin første hjemmeseier for sesongen når Manglerud Star kommer på besøk.