Mange utvisninger og hjerneblødning i midtperioden gjorde at Sparta tapte den siste treningskampen. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Tapte i generalprøven

Sparta fikk ingen heldig avslutning på oppkjøringen, og tapte 6-2 for Frisk/Asker.

Det er tydelig at det er generalprøve, for begge lag åpnet sterkt. Det var høyt tempo og flere sjanser til begge lag, bare i de første minuttene. Allerede etter knapt fire minutter, tar Sparta ledelsen. 

Det er Christopher Henriksen som skyter pucken fra blålinjen, og den ender opp rett bak Nicklas Dahlberg. Perioden fortsetter i høyt tempo, men er preget av flere utvisninger. Bare Scott Allen måtte sone fire minutter før det var spilt fem minutter av kampen. 

Det kom ingen flere mål i første periode, men perioden ble avbrutt av brannalarm da det stod 36 sekunder igjen på klokken. Perioden ble avblåst og de resterende sekundene ble spilt i starten av andre periode. 

Artikkelen fortsetter under videobildet

Frisk tar over

Midtperioden skulle bli hjemmelagets periode. Kyle Bonis på Frisk scoret etter nærmere halvannet minutt ut i perioden, og deretter rant målene inn for hjemmelaget. Minuttet senere la Petter Kristiansen på til 2-1. Anders Bastiansen pådrar seg en utvisning, men da han kom ut igjen fikk han ta en straffe, han satte rett bak Lillegrend. Tidligere nevnte Kristiansen var ikke ferdig. Minuttet etter at straffen var satt i målet, var Kristiansen tilbake og satte inn 4-1. 

Sparta reduserer
Det så tungt ut for Sparta etter å ha sluppet inn fire mål på kort tid. Men Sparta gav seg ikke, selv om de slet med å sette pucken bak en god Dahlberg. Men den som kriget pucken inn var Tommy Kristiansen, og Christopher Henriksen var igjen innblandet i scoringen. 

Sluttresultatet i andre periode ble da 4-1 til hjemmelaget

Bare rot
Sparta med kjempesjanse i starten av tredje periode. Nicklas Dahlberg var på tur og pucken havnet foran mål da Dahlberg dukket opp igjen. 

Men så startet problemene. Sparta havnet verst i det, da de fikk den ene utvisningen etter den andre. Det startet riktignok med Frisk, men Sparta fortsatte. Først Tommy Kristiansen med 2+2 minutter, så Quenneville for å forsinke spillet. Til slutt fikk Christopher Henriksen en utvisning som ingen har hørt om før - 2 minutter + 10 minutter for usportslig oppførsel. 

Kampen endte 6-2 til Frisk/Asker. Sparta åpner serien med bortekamp mot Stjernen, 11. september. 

04.09.2018 18.30

Frisk Asker vs Sparta

Treningskamp - Askerhallen

Resultat: 6-2

0
Sparta 31. Frisk Asker 30.
Sparta 10x2min, 1x10min. Frisk Asker 10x2min.

Frisk/Asker - Sparta 6-2 (SLUTT)

04.09.2018

Sparta tapte 6-2 for Frisk Asker i Askerhallen.