(Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

Sparta vant i Stjernehallen

Etter en begredelig kamp i Sparta Amfi, tok Sparta sin første seier i treningskampen mot Stjernen i Stjernehallen, tirsdag kveld. 

Det var et ungt og heltent Sparta-lag som entret isen i Stjernehallen. Men det tok litt tid før publikum fikk se hva Sparta hadde opparbeidet seg siden tapet på hjemmebane. 

Mål i første spilleminutt
Det effektive Stjernen-laget fortsatte der de slapp i Sparta Amfi og scoret 1-0 tidlig i første periode. Det skjedde i overtall etter at Håkon Løken Pedersen satt i utvisningsboksen for slashing. 

Mye av perioden var preget av utvisninger og under nok et overtall kom det en scoring. Denne gang var det Sparta sin tur. Scoringen kom fra Christopher Henriksen. 

Scoring i debuten
Som nevnt var dette et ungt Sparta-lag. Blant de yngste var Trym Sjødahl Østby, bror til Kristian Østby. Han spilte sin første kamp for A-laget og scoret også i debuten. -Jeg kjente veldig forskjell på nivået fra U20, men det var moro å prøve seg, sier Trym Østby etter kampen. 

Rart å være tilbake
En som har spilt mye i Stjernehallen de siste årene er Marcus Bryhnisveen, som nå har byttet side. Han synes det var rart å være tilbake med annen farge på drakten. -Det går bra så lenge Sparta vinner, ler han. Men det er rart når man kjenner alle på det andre laget så godt som jeg gjør. 

Mange utvisninger
Kampen var preget av utvisninger og mye stopp i spillet. Dette har vært gjennomgående for treningskampene Sparta har spilt. Men likevel klarte bortelaget å dra i land seieren. Det skjedde lite i tredje periode frem til det var spilt 11 minutter av perioden - da fikk Sparta sin første utvisning den perioden. Stjernen fulgte med en utvisning og deretter fikk en spiller på begge lag hver sin utvisning - for roughing. Syv sekunder før slutt scorer Magnus Nilsen det som må sies å være den berømte spikeren. 

Neste treningskamp er mot Vita Hästen, 2. september. 

21.08.2018 18.30

Stjernen vs Sparta

Treningskamp - Stjernehallen

Resultat: 1-3

0
Sparta 21. Stjernen 25.
Sparta 8x2min. Stjernen 9x2min.

Stjernen-Sparta 1-3 (SLUTT)

21.08.2018

Et Sparta-lag med brukket rygg, reiser til Stjernehallen for å møte Stjernen til treningskamp. Sjur Robert Nilsen mangler ti spillere til dagens oppgjør. Kampstart er kl. 18:30

Til Fredrikstad for å slå tilbake

20.08.2018

Et effektivt Stjernen-lag straffet oss torsdag, og i morgen er det kun å slå tilbake som gjelder.