Foto: Dagfinn Heidenberg

-Det var bare å sette seg i bilen å dra oppover

Da Phil Osaer var på jobb i Sverige for Detroit Red Wings var det umulig å ikke gripe muligheten til å besøke gamle kjente i Sarpsborg.

Med to serie og ett NM-gull på CV med Sparta, navnet Phil Osaer alltid stå med gullskrift i Spartas historie. Selv om det begynner i bli en stund siden den tidligere keeperen hadde på seg den blå drakta, så følger han enda klubben tett og lørdag fikk han se Sparta slå M/S 4-2. Vi slo av en liten prat med Phil før tredje periode.

- Jeg har vært i Sverige en tur og når man er så nære Sarpsborg og du vet at det var kamp her, så var det bare å sette seg i bilen og dra oppover, så fort min jobb var over. 

Ser man på laget fra Osaers siste sesong på Brevik er det kun Niklas Roest, Mikkel Søgaard og Magnus Nilsen som var en del av laget den gangen. Selv om endringene har vært store, ser Osaer fortsatt mye av det samme i dagens Sparta.

-Det begynner tross alt å bli noen år siden vi vant pokalen så endringer skjer alltid, men det er kult å se så mange lokale unggutter som kjemper for laget. Mange av de er gutter man la merke til på den tiden da de spilte i ungdomsavdelingen. Det er også lett å gjenkjenne et lag Sjur er trener for, hardt arbeid ligger alltid i bunn. Når vi på den tiden hadde storspillere som Jonas Andersen og Henrik Malmström så var det alltid den hardtarbeidende spartahockeyen som la grunnlaget. Mats Weberg og Christopher Henriksen har fått sine roller i klubben også, så det er godt å se kjente ansikter når man går rundt her. 

Etter at spillerkarrièren var over har Osaer holdt seg innenfor ishockey

- Jeg fikk en jobb med å være trener for et U20 lag i USA, jeg har vært i Michigan State og vært en del av USAs hockeyforbund fram til i fjor da jeg fikk en jobb som keeperspeider i Tampa Bay. Når manageren dro til Red Wings i juli ble jeg tilbudt en stilling der som "Head of goaltending scouting and development". Jeg er oppvokst i Detroit så det er godt å være tilbake i USAs Hockeytown.

Osaer har fortsatt sterke tilknytninger til Sparta og viser fram et bilde av sønnen sin i Sparta klær.

- Jeg sendte dette til Niklas Roest for litt siden, og ga beskjed om at jeg kom en tur. Jeg prøver å få med seg så mye jeg kan. Jeg får alltid med meg oppsummeringer og høydepunkter fra kampene der det er mulig.

Når vi ber Phil om et eksperttips før tredje periode viser det seg at han er treffsikker. 

- Jeg tror vi rir av denne utvisningen og at vi dreper kampen med en 4-1 scoring. 

Og det var selvfølgelig helt rett, og Phil Osaer kunne sammen med resten av Sparta Amfi juble for en etterlengtet hjemmeseier. 

06.10.2019 17.00

Sparta vs Manglerud

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-1

1645
Sparta 29. Manglerud 23.
Sparta 2x2min, 1x5min. Manglerud 4x2min, 1x10min.

Kunne juble for hjemmeseier!

06.10.2019

Etter 4-1 mot Manglerud Star kunne sarpingene endelig juble for en seier hjemme i Amfien!

I morgen fortsetter jakten på 3 nye poeng

05.10.2019

Søndag 6. Oktober kommer Manglerud Star på besøk i Amfien. Kampstart 17.00.