Foto: Dagfinn Heidenberg

Før kampen: Sparta vs Stjernen - Sparta Amfi 16.00

Vi inviterer til romjulsfest!

I morgen, Lørdag 28. desember kl 16.00 droppes pucken til romjulsfest i Sparta Amfi, da vi tar imot Stjernen til Slaget om Østfold!

Disse kampene lever alltid sitt eget liv, med forventinger, ekstra spenning og god trøkk på tribunen. Stemningen som oppstår i Sparta Amfi hver gang vi tar imot Stjernen til derby er en stemning du ikke får i noen andre haller i Norge – og vi ønsker å løfte taket, lage liv og en skikkelig romjulsfest for både spillerne og publikum! La oss sammen vise Stjernen hvem som har det beste hockeylaget og de beste supporterne.

Med litt over halve serien tilbakelagt hvor vi ligger på en 6. plass med 38 poeng, er det ikke minst to utrolig viktige kamper som venter oss i romjula – med to seiere og 6 poeng får vi en luke ned til Stjernen som før disse romjulskampene har 34 poeng og ligger på en trygg 7. plass med en luke ned til Narvik som har 27 poeng på 8.plassen med en kamp mer spilt, og resten av lagene på plassene under der. Med to seiere mot Stjernen holder vi også kontakten med lagene på plassene foran oss, Frisk på en 5 plass 3 poeng foran Sparta, og Vålerenga på 4. plass med 4 poeng foran.

En av Spartas viktigste spillere denne sesongen, Mattias Nilsson er endelig tilbake etter en leddbåndskade i kneet han fikk forrige gang vi møtte Stjernen, mens Emil Lilleberg er ute med karantene, så det fortsetter å være litt tynt på backsiden også denne kampen, men unggutta som Sjur, Sten Gunnar og Anders har hentet opp fra U21 har vist i flere matcher at de kan gjøre en god figur også i GET-ligaen, hvilket er både gledelig og trygt å tenke på for fremtiden. 

 

Anders Gjøse oppsummerer sesongen og håper på "god gammeldags derby-stemning"! 

Etter fredagens trening tok vi en prat med assistenttrener Anders Gjøse og stilte han noen spørsmål om kampene som har vært, og kampene som venter før 2019 er omme. 

-Halve seriespillet og 2019 er snart lagt bak oss, kan du kort oppsummere hvordan det har vært for lagets del? 
Sesongen var fra start veldig stabil prestasjonsmessig og spillemessig, og laget hadde lenge en jevn oppadgående kurve. De første 16-17 kampene var veldig stabile og bra. Selv etter at vi mistet flere i skader fra kamp 15 borte mot Lillehammer leverte laget gode prestasjoner. I tillegg ble det da åpning for flere lokale unggutter til å få verdifull erfaring på GET-liga nivå. Over tid med så mange spillere på skadelisten så har prestasjonene svingt mer den siste tiden av serien, men vi føler at stabiliteten og tryggheten i spillet er på god vei inn i laget igjen, og i tillegg vil spillere komme tilbake på veien. Vi gleder oss til fortsettelsen!

-Hvilke forventninger har du til hjemmekampen mot Stjernen, både av laget, motstander og publikum?
Forventer et sultent lag som går på isen i romjula. Vi har slikket litt sår og bygd opp energi og ser frem mot 2 tette oppgjør mot Stjernen.
Stjernen som har hatt stigning i resultater siste tiden i serien kommer også til å være klare, og vi kan nok se for oss at det vil være mye energi og følelser i disse kampene. Det ryktes om mye folk i begge hallene så det hadde vært kult med litt god gammeldags Derby-stemning!

-Hva tenker du om back to back-oppgjør mot nettopp Stjernen i romjula?
Det er kult at forbundet legger til rette for at flere av lagene i serien får muligheten til å få et back to back oppgjør med "naboklubben", Sparta-Stjernen, Storhamar-Lillehammer, Vålerenga-Frisk. Dette er oppgjør med fullt engasjement og følelser i sving hos begge lag, som trekker mye publikum. Det er perfekt å kunne arrangere disse kampene i romjula når mange har fri fra arbeid og skole. 

-Hvilke følelser og forberedelser går dere med foran derbyene mot Stjernen, er det som en hvilken som helst annen kamp, eller betyr disse kampene også mer for dere?
Disse kampene betyr alltid noe ekstra i begge byene. Kamper som betyr noe ekstra er alltid de morsomste å spille. Det er mye følelser både for utøvere, administrasjon og publikum. Så gjelder det å kanalisere energien og følelsene til noe forløsende som gjør at man kan stå med armene over hodet etterpå!

 


(Foto: Jon A. Johansen)

 

Vi oppfordrer alle sarpinger til å ta med seg venner og familie til en fartsfylt romjulsfest i Sparta Amfi i morgen. Bytt ut den røde nisselua med sparta-klær, farg hallen blå og hvit og hei fram gutta til seier mot Stjernen, det kan bli en avgjørende faktor for utfallet av denne kampen!

Det blir arrangert After-Ice i Restauranten - Her er alle velkommen! Det blir mulighet for å kjøpe noe godt å drikke og Læffen Bænd spiller live-musikk og lover god stemning! 

Ses i Sparta Amfi i morgen. 


Kjøp billetter på Ticketmaster.no, Patriot 1 i gågata eller i billettluka fra 14.30. 

Dersom du ikke har mulighet til å delta på festen i Sparta Amfi i morgen finnes det også andre muligheter til å få med seg kampen:
TV2 Sumo sender kampen. Du kan også følge kampen live på sa.no eller på hockeylive
Vi oppdaterer Instagramen vår @Spartawarriors1928 jevnlig gjennom kampene sparta spiller – Så husk å følg oss også der!


Statistikk Sparta vs Stjernen: 

Flest målpoeng: Kristian Jakobsson 12+17-29 – Andrew O’Brien 6+23-29
Best +/-: Victor Öhman +9 – Andrew O’Brien +9
PIM: Didrik Svendsen 131 – Andrew O’Brien 207
Flest skudd på mål: Martin Grönberg 78 – Andrew O’Brien 115
Mest effektiv: Robin Dahse 23,1 – Braden Christoffer 21,3
Redningsprosent keepere: Jens Kristian Lillegrend 89,8 / Sander Berg 92,6 – Joel Rumpel 90,0 / Max Nygren 87,6
Over/ undertall: 18,5/86,5 – 17,0/84,9

 

KAMPSTART ER 16.00 I SPARTA AMFI28.12.2019 16.00

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 1 - 2

Sparta tapte 1 - 2 for Stjernen i Sparta Amfi

28.12.2019

Sparta tar i mot Stjernen i Sparta Amfi i dag i den første av to romjulskamper og kampen kan du følge hos vår samarbeidspartner Sarpsborg Arbeiderblad og på TV2 Sumo.

Statistikk for kampen finner du på Hockey Live!  

Umbraco CMS fra MarkedsPartner