Foto: Dagfinn Heidenberg

6 år på rad med overskudd!

Hard jobb over lang tid lønner seg, og nå kan Sparta Elite vise til positiv egenkapital.

441.000,- er tallet som skrives i bunnlinja når vi kan oppsummere det økonomiske resultatet for 2017, det er over det budsjetterte overskuddet som var beregnet til 380.000. Med sølv i serien og bronse i NM står det sportslige igjen med det beste resultatet på mange år og kombinert med dyktig arbeid over tid sitter Sparta igjen med egenkapital på 425.000,-

Det har vært fokus på å ha god kontroll på kostnader i alle ledd. Det å ha inndekning på kostnader før man gjør nye vervninger, hjulpet av Spartatæl og andre samarbeidspartnere har vært viktig. Billettinntekter for 2017 endte på omtrent det samme som året før, og med en økning i inntekter fra samarbeidspartnere endte fjoråret med en total omsetning på 17,3 millioner. 

Selv med gode tall, er det fortsatt perioder der likviditeten er vanskelig. Det er fortsatt en jobb som skal gjøres til at arbeidskapitalen og likviditeten forbedres.

For 2018 budsjetteres det med en økning i omsetningen på 900.000,- mens føreløper ligger det an til en økning også i spillerbudsjetter på 400.000,- Disse pengene skal hentes inn på markedssiden så det er ingen i Sparta som ligger på latsiden fremover.