Kyle Osterberg signerer kontrakten med Sparta (Foto: Privat)

Amerikaner til Sparta

Amerikaneren Kyle Osterberg har signert med Sparta for sesongen 2017/2018.

Kyle Osterberg er født og oppvokst i Minnesota og han har spilt hockey siden han begynte å gå. -Faren min ga meg et par skøyter da jeg var to år gammel og har spilt helt siden det. Da jeg var 8 eller 9 kom interessen for fullt. 

Peanut butter and jelly

Osterberg er angrepsspiller og har spilt venstreving de siste årene. Etter første året i high school skjønte han at hockey var det han ville drive med og skape en karriere. Han fikk en mulighet til bli med på landslagsprogrammet til det amerikanske landslaget i ishockey og flyttet til Michigan. Der ble han med til Tsjekkia, Finland, Sveits og flere andre europeiske land. -Jeg lærte veldig mye på den reisen, men var veldig forsiktig med maten. Jeg turte ikke røre noe så jeg spiste kun brødskiver med peanøttsmør og syltetøy, forteller Osterberg og ler. Men han lover å prøve norsk mat. 

Trives i angrep

Osterberg har spilt som forward hele sin karriere og trives best med det. Han har spilt både venstreving og center. De årene han gikk på University of Minnesota spilte han venstreving og forteller at han begynte å forstå spillet bedre. - Jeg spilte med noen fantastiske spillere. Når man spiller hockey i college begynner man å skjønne begge sider av spillet - både det offensiv og det defensive. Jeg trivdes også som center, men treneren min og jeg fant ut at jeg passer bedre på vingen. 

Større isflate

De fleste utenlandske spillerne som kommer til Norge må vende seg til å spille på en større isflate. Osterberg sier at det ikke skal være noe problem. -Jeg liker den olympiske isflaten som er større enn hva vi har her hjemme. Jeg liker å bruke hurtigheten min til min fordel. Så jo mer isflate jeg har, det bedre. 

Norsk kultur

Kyle Osterberg gleder seg til å komme til Sparta. Han er spent på norsk kultur og vil lære mest mulig om byen og kulturen. -Jeg er litt spent på hvordan det blir å finne frem overalt, men jeg gleder meg til å møte folk i gatene og bli kjent med nye mennesker. Jeg gleder meg til å bli en del av laget, avslutter Osterberg.